Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Καταδικάστηκε γιατρός στην Εδεσσα σε κοινωνική εργασία για το θάνατο βρέφους




Πρωτοφανή απόφαση για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά έλαβε προχθές  Τετάρτη(18-4) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Έδεσσας, το οποίο υποχρεώνει Έλληνα γιατρό να παράσχει κοινωνική εργασία ύστερα από την καταδίκη του για ιατρικό λάθος.

Το δικαστήριο με την υπ’ αριθμόν 1116/12 απόφασή του υποχρεώνει τον 62χρονο γιατρό, επιμελητή Α’ της Παιδιατρικής Κλινικής Εδέσσης, να προσφέρει δωρεάν εργασία μιας ώρας την εβδομάδα για ένα χρόνο στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Εδέσσης.
Ο γιατρός, που καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία εξ αμελείας βρέφους έξι μηνών, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μητέρα του παιδιού στις 4 Φεβρουαρίου του 2006 είχε διακομίσει το μόλις έξι μηνών αγοράκι της στα εξωτερικά ιατρεία, επειδή δεν μπορούσε να ενεργηθεί
Ο γιατρός που εφημέρευε δεν φρόντισε για την εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο. Επειδή όμως τα προβλήματα συνεχίζονταν, η μητέρα μετέφερε το παιδί και πάλι στα εξωτερικά ιατρεία τις επόμενες ημέρες. Τελικά στις 11 Φεβρουαρίου του 2006 και έπειτα από λάθος χειρισμούς το παιδί απεβίωσε, καθ’ οδόν για το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Μέχρι σήμερα τέτοια μορφή ποινής επέβαλαν μόνο τα αμερικανικά δικαστήρια. Είναι η πρώτη φορά που ελληνικό δικαστήριο, μετά την τελευταία τροποποίηση του άρθρου 100 του ποινικού κώδικα, υποχρεώνει κατηγορούμενο σε κοινωνική εργασία.

Πηγή: espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)