Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ και πάλι πρωταγωνιστής !





 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ Γ. ΑΜΙΤΖΟΓΛΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ
23820 63866 FAX : 23820 63867 – KINHTO : 6944474344 - e-mail: lisami@otenet.gr









Ο ιστορικός ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ του ΚΑΜΠΟΥ κατακτά και πάλι τις καρδιές των φιλάθλων του !
ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο : ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ Γ.
    Ήταν 25 Ιουλίου 2011 όταν μία ομάδα νέων ανθρώπων, φίλων του ποδοσφαίρου με έντονες αναμνήσεις του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, όταν αυτός αγωνιζόταν στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ, πήραν την πρωτοβουλία να δοθεί ένα τέλος στην παρακμάζουσα πορεία του ιστορικού Απόλλωνα. Η ομάδα την περίοδο 2011 – 12 θα αγωνιζόταν πλέον στην Β΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Πέλλας και αυτό εφόσον βρισκόντουσαν κάποιοι άνθρωποι να ασχοληθούν  με την ιστορική ομάδα! Εκείνη την ημέρα λοιπόν η παρέα αυτή σε συνεργασία με τον παλιό προπονητή και γυμναστή του Απόλλωνα Πέτρο Σεραίδη σκέφτηκαν ότι έπρεπε και μπορούσε να αναγεννηθεί ο ιστορικός Απόλλωνας με τη συνένωση του, με την Ακαδημία Κρύας Βρύσης της οποίας ιδρυτής της ήταν ο Πέτρος Σεραίδης και αγωνίστηκε την προηγούμενη χρονιά στην Β΄ κατηγορία καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην βαθμολογία.
    Έτσι ξεκίνησαν οι διαδικασίες της αγωνιστικής συνένωσης, ενώ στην πορεία (αρχές Σεπτεμβρίου περίπου) προς το νέο πρωτάθλημα η Ακαδημία κερδίζει την άνοδό της στην Α΄ κατηγορία λόγο αποχωρήσεων και συγχωνεύσεων άλλων ομάδων στην κατηγορία. Αυτό έδωσε νέο ενδιαφέρον στην προσπάθεια της αναγέννησης του Απόλλωνα αφού ουσιαστικά η ομάδα κέρδιζε μία ποδοσφαιρική χρονιά. Έτσι το ήδη υπάρχον πλούσιο έμψυχο υλικό της Ακαδημίας πλαισιώθηκε και από αυτό του Απόλλωνα καθώς και με άλλες μεταγραφές , πάντα Κρυαβρυσιωτών στην καταγωγή, δημιουργώντας μία αξιόλογη και δυνατή ομάδα. Στην προσπάθεια αυτή βοήθησαν τα μέγιστα και δύο έμπειροι ποδοσφαιριστές με συμμετοχές σε επαγγελματικές κατηγορίες αλλά και στη χρυσή εποχή του Απόλλωνα στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ , ο Νήρας Βασίλης και ο Στέλιος Χαντούρης, πλαισιωμένοι και από τον έμπειρο τερματοφύλακα Κυριάκο Παρλακίδη, οι οποίοι ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ ήρθαν για να βοηθήσουν την νέα αυτή προσπάθεια.  











      Ταυτόχρονα και επειδή ο βασικός στόχος ήταν το ιστορικό όνομα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ να πρωταγωνιστήσει και πάλι στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιοχής μας και όχι μόνο, ξεκίνησαν άμεσα όλες οι νομικές διαδικασίες για την ουσιαστική και νομική συνένωση των δύο ομάδων με το ιστορικό όνομα Απόλλωνας, κληρονομώντας όλα τα ιστορικά στοιχεία του ιστορικού Απόλλωνα και μάλιστα συμπεριλαμβάνοντάς τα μέσα σ΄ ένα σύγχρονο καταστατικό, εναρμονισμένο με την σύγχρονη ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και τις απαιτήσεις, ώστε να συνεχιστεί η ένδοξη ιστορία του Κρυαβρυσιώτικου ποδοσφαίρου το οποίο είναι ταυτισμένο με το όνομα ΑΠΟΛΛΩΝ. Αυτό υλοποιήθηκε και τυπικά με το γράμμα του νόμου και την υπ. αριθμ. 13 / 9-1-2012 Απόφαση του πρωτοδικείου Γιαννιτσών η οποία επικυρώνει την συνένωση των δύο ομάδων υπό την σκέπη του ονόματος Απόλλων Κρύας Βρύσης. Είναι χαρακτηριστική η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ της διοίκησης της ομάδας προς τους φιλάθλους της για την ηθική και οικονομική  στήριξη της νέας αυτής προσπάθειας.  (Την επισυνάπτουμε) .
Αγωνιστικά η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα οδηγώντας  την κούρσα του από την 1η αγωνιστική κατακτώντας την μία μετά την άλλη τις νίκες. Γύρω στα μέσα του πρωταθλήματος κάνει μία μικρή αγωνιστική ΄΄κοιλιά΄΄ φέρνοντας κάποια άτυχα αποτελέσματα αλλά πολύ σύντομα και πάλι κατακτά την κορυφή μέχρι που στέφετε πρωταθλήτρια της Α΄ κατηγορίας του Β΄ ομίλου επιστρέφοντας μετά από δύο χρόνια στην Α1 κατηγορία της Ε.Π.Σ. Πέλλας. Τα φετινά ρεκόρ ήταν πολλά, όπως η καλύτερη επίθεση, οι δύο πρώτοι σκόρερ της κατηγορίας, τους περισσότερους μικρούς κάτω των 20 ετών στην ενδεκάδα του κ.α.
     Φτάνοντας λοιπόν στο τελευταίο παιχνίδι με την Ν. Πέλλας ο Δήμος Πέλλας θέλησε να τιμήσει, με την απονομή κυπέλλου, στη δεύτερη ιστορική αμάδα του Δήμου, μετά την Αναγέννηση Γιαννιτσών, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και για την νέα προσπάθεια των ανθρώπων της να πρωταγωνιστήσει και πάλι στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού και όχι μόνο.
    Στο περιθώριο της απονομής του κυπέλλου στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, αξίζει να αναφέρουμε, ότι έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας εκ μέρους της διοίκησης του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Κρύας Βρύσης και στον πρώτο πρόεδρό  του μετά την ίδρυσή του το 1960 κ. Κώστα Φουλατσικλίδη * ο οποίος ακόμα και σήμερα παρακολουθεί ανελλιπώς όλα τα παιχνίδια της αγαπημένης του ομάδας. Η ενέργεια αυτή του Δ.Σ. δείχνει την συνέχεια που έχει ο σύλλογος στο διάβα των χρόνων από όποιες ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές έχει περάσει ο σύλλογος στην 52χρονη ιστορία του.
* Ο κ. Φουλατσικλίδης Κώστας υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης με την ίδρυσή του το 1960 μετά την συγχώνευση του ΗΡΑΚΛΗ και της ΔΟΞΑΣ. Υπήρξε πρόεδρος το 1965 όταν η ομάδα αγωνίστηκε στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Ερασιτεχνική καθώς και την περίοδο 1969 – 70 όταν ανέβηκε στην Β΄ ΕΘΝΙΚΗ. Επίσης διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος  από το 1996 – 2002 επί προεδρίας Ζήση Τζήμη όταν η ομάδα αγωνιζόταν στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ. Διατέλεσε πρόεδρος της επιτροπής του Εθνικού Σταδίου Κρύας Βρύσης από το 1966 – 1975, επί προεδρίας του οποίου κατασκευάστηκαν τα έργα της περίφραξης, των κιγκλιδωμάτων, της κερκίδας και του κτηρίου των αποδυτηρίων στο στάδιο.
     Μετά το τέλος του αγώνα με την Ν.ΠΕΛΛΑ ο Τεχνικός διευθυντής του συλλόγου και ένας από τους πρωτεργάτες στην κίνηση του περασμένου καλοκαιριού Πέτρος Σεραίδης μας δήλωσε: ΄΄ Καταρχήν αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους μου, αλλά και της διοίκησης, σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν φέτος σε μία πολύ δύσκολη χρονιά,  πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο, να ανεβάσουν την ομάδα κατηγορία, αφού τα περισσότερα είχαν εμπειρίες αγώνων μόνο της Β΄ κατηγορίας. Κατάφεραν ουσιαστικά να κερδίσει η ομάδα δυο κατηγορίες μέσα σε ένα χρόνο. Τα παιδιά αγωνίστηκαν φέτος κάτω από δύσκολες λειτουργικές και αγωνιστικές συνθήκες για την ομάδα, παίζοντας κυριολεκτικά για την βαριά φανέλα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ χωρίς καμία απολύτως χρηματική αμοιβή. Αυτά τα παιδιά  πραγματικά απέδειξαν ότι αγαπάνε την ομάδα που λέγετε ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν οι τρεις έμπειροι της ομάδας μας και με μεγάλη ποδοσφαιρική αξία, ο Βασίλης Νήρας που ήταν και ο προπονητής της ομάδας, ο Στέλιος Χαντούρης και ο Κυριάκος Παρλακίδης. Και τρία αυτά παιδιά ήταν πολυτέλεια να αγωνίζονται φέτος στη Α΄ κατηγορία  και στην ομάδα μας.
    Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης σε όλα τα παιδιά της διοίκησης που κάτω από δύσκολες οικονομικά και χρονικά συγκυρίες, τόλμησαν ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις και δίνοντας όλο τους τον εαυτό, να βοηθήσουν στην αναγέννηση της ιστορικής μας ομάδας. Συνεχίζουμε του χρόνου με μεγαλύτερη διάθεση και  γνωρίζοντας τις δυσκολίες της νέας κατηγορίας, στην οποία φυσικά χρειαζόμαστε την βοήθεια όλου του κόσμου της Κρύας Βρύσης, να αγκαλιάσει και να στηρίξει  ηθικά και οικονομικά όπως παλιά την ομάδα μας. Χρειαζόμαστε επίσης την ενεργή συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν πραγματικά την ομάδα μας, για να πλαισιώσουν τη νέα διοίκηση. Στη νέα αυτή προσπάθειά μας δεν περισσεύει κανείς.
     Η ομάδα  και στην νέα αγωνιστική περίοδο θα λειτουργήσει αγωνιστικά με την ίδια φιλοσοφία, δηλαδή  τη συμμετοχή των δικών μας παιδιών, όπως το ίδιο θα ισχύσει και στον τομέα της ενίσχυσής του έμψυχου υλικού το καλοκαίρι, γιατί το όραμα μας είναι η δημιουργία ενός ΑΠΟΛΛΩΝΑ που θα στηρίζεται σε παιδιά από την Κρύα Βρύση και τα γύρω χωριά μας, του πρώην Δήμου Κρύας Βρύσης. Σύντομα  θα  καλέσουμε σε μία συνάντηση όλων των ομάδων του πρώην Δήμου Κρύας Βρύσης για να δηλώσουμε την έμπρακτη αλληλουποστήριξή μας ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις. Παράλληλα συνεχίζουμε και αναπτύσσουμε την ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Απόλλωνα με την συμμετοχή  60 και πλέον μικρών άσσων, των συνεχιστών της ένδοξης ιστορίας του ΠΡΙΓΚΙΠΑ του ΚΑΜΠΟΥ. Αυτή η φιλοσοφία πιστεύουμε ότι θα φέρει και πάλι τον κόσμο μας στο γήπεδο κάνοντας την Κρύα Βρύση την παλιά δυνατή έδρα που την σεβόντουσαν και την αναγνώριζαν, όλοι για το πάθος και την αγάπη των ανθρώπων της για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ΄΄.
Ας δούμε όμως τα αριθμητικά στοιχεία της φετινής αγωνιστικής πορείας του ΑΠΟΛΛΩΝΑ αλλά και των πρωταγωνιστών του, δηλαδή των ποδοσφαιριστών.
Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 25 ποδοσφαιριστές, ενώ 14 κατάφεραν να σκοράρουν. Να σημειώσουμε ότι 2 παιχνίδια κερδήθηκαν άνευ αγώνα λόγο αποχώρησης από το πρωτάθλημα του ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΜΕΣΙΑΝΟΥ  &  ΗΡΑΚΛΗ ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ
 Α/Α     ΕΠΙΘΕΤΟ                            ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ      ΛΕΠΤΑ
1. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ                                28                2430
2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σ.                  29                2417
3. ΝΗΡΑΣ Β.                                     27                2370
4. ΣΚΙΑΛΣΙ                                        28                2261
5. ΠΕΤΡΙΔΗΣ                                    25                2179
6. ΝΗΡΑΣ Ν.                                    26                2107
7. ΒΕΖΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ                  26                2043
8. ΠΑΡΛΑΚΙΔΗΣ      (ΤΕΡΜΑΤ.)     22                 1980
9. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ                             25                 1893    (1 συμμ/χη ως τερματοφύλακας)
10.           ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ                                20                 1760
11.           ΧΑΝΤΟΥΡΗΣ                               21                 1606
12.           ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ                       20                 1206
13.           ΤΕΛΙΑΝΝΙΔΗΣ                            16                 1039
14.           ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗΣ                          16                    908
15.           ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΗΣ                    10                    807
16.           ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ                          17                    690  (1 συμμ/χη ως τερματοφύλακας)
17.           ΜΠΑΛΤΖΙΔΗΣ    (ΤΕΡΜΑΤ.)       6                    540
18.           ΟΥΓΓΡΙΝΗΣ                                10                    274
19.           ΤΣΑΤΣΗΣ                                      7                    371
20.           ΝΗΡΑΣ Α.                                     5                    274
21.           ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ                          11                    195
22.           ΤΖΗΜΑΣ                                      2                       59
23.           ΖΙΩΓΑΣ                                         3                       42
24.           ΝΙΤΤΑΣ                                         1                       26
25.           ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                     1                      24

ΣΚΟΡΕΡΣ
1. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σ.         28
2. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ                      25
3. ΣΚΙΑΛΣΙ           (3 ΠΕΝ.)    14
4. ΧΑΝΤΟΥΡΗΣ                     12
5. ΝΗΡΑΣ Β.                            8
6. ΒΕΖΥΡΙΑΝΟΠ. (1 ΠΕΝ.)    7
7. ΟΥΓΓΡΙΝΗΣ                         6
8. ΠΕΤΡΙΔΗΣ                           3
9. ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ                        2
10. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ             2
11. ΠΑΡΛΑΚΙΔΗΣ  (2 ΠΕΝ.)   2
12. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ                 1
13. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ                  1
14. ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ                1

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
     Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ Κρύας Βρύσης ιδρύθηκε το 1960 μετά τη συγχώνευση του ΗΡΑΚΛΗ και της ΔΟΞΑΣ Κρύας Βρύσης. Το 2011 ο ΑΠΟΛΛΩΝ συνενώθηκε με την ΑΚΑΔΗΜΙΑ Κρύας Βρύσης συνεχίζοντας ως ΑΠΟΛΛΩΝ Κρύας Βρύσης.  Η έδρα του συλλόγου είναι το Δημοτικό Στάδιο Κρύας Βρύσης ΄΄ΊΩΑΝΝΗΣ ΤΣΕΡΚΕΖΙΔΗΣ΄΄ χωρητικότητας 2.000 καθήμενων θεατών στην κερκίδα του σταδίου και 5.000 συνολικά. Tυ στάδιο και τα γραφεία του συλλόγου βρίσκονται επί της Βασιλεώς Παύλου 2 στην βόρεια είσοδο της πόλης της Κρύας Βρύσης. Το έμβλημα του συλλόγου είναι η κεφάλι του αρχαίου θεού ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ενώ τα επίσημα χρώματά του είναι το ΒΥΣΣΙΝΙ και το ΜΑΥΡΟ και ως δευτερεύων το ΛΕΥΚΟ. Την περίοδο που η ομάδα αγωνιζόταν στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ οι φίλαθλοί του, του καθιέρωσαν το προσωνύμιο ΄΄Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ του ΚΑΜΠΟΥ΄΄

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
1960 – 1966 : Α΄ ΕΡΑΣ. Ε.Π.Σ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔ.              (6 χρόνια)
1966 – 1967 : Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ                        (1 χρόνο)
1967 – 1970 : Α΄ ΕΡΑΣ. Ε.Π.Σ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔ.              (3 χρόνια)
1970 – 1973 : Β΄ ΕΘΝΙΚΗ                                                       (3 χρόνια)
1973 – 1978 : Α΄ ΕΡΑΣ. Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ                        (5 χρόνια)
1978 – 1980 : ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ                            (2 χρόνια)
1980 – 1982 : Α΄ ΕΡΑΣ. Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ                        (2 χρόνια)
1982 – 1984 : ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ                            (2 χρόνια)
1984 – 1986 : Α΄ ΕΡΑΣ. Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ                        (2 χρόνια)
1986 – 1988 : ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ   (2 χρόνια)
1988 – 1989 : Α΄ ΕΡΑΣ. Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ                          (1 χρόνο)
1989 – 1993 : Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ                                                       (4 χρόνια)
1993 – 1996 : Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ                                                        (3χρόνια)
1996 – 1998 : Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ                                                       (2 χρόνια)
1998 – 2002 : Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ                                                       (4 χρόνια)
2002 – 2003 : Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ                                                        (1 χρόνο)
2003 – 2005 : Α1΄ ΕΡΑΣ. Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ                      (2 χρόνια)
2005 – 2009 : Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ                                                       (4 χρόνια)
2009 – 2010 : Α1 ΕΡΑΣ. Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ                         (1 χρόνο)
2010 – 2012 : Α ΕΡΑΣ. Ε.Π.Σ. Ν.ΠΕΛΛΑΣ                            (2 χρόνο)
2012 – 2013 : Α1 ΕΡΑΣ. Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
   
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
1983 – 1984 : ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ
1990 – 1991 : ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ
1992 – 1993 : ΦΙΝΑΛΙΣΤ
1996 – 1997 : ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ
2006 – 2007 : ΦΙΝΑΛΙΣΤ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ SUPER CUP  Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
2004 – 2005 : ΦΙΝΑΛΙΣΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)