Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ιστορική φωτογραφία ,ανιστόρητες ανευθυνότητες


Η φωτογραφία είναι από την συνάντηση που είχε γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου 2010 ,στο ξενοδοχείο «ΒΟΡΡΕΑΣ» στο Λουτράκι, μετά από πρωτοβουλία του γραμματέα της Ν.Ε .ΠΑΣΟΚ Πέλλας
Γιώργου Τσαβδαρίδη ,προκειμένου να μεθοδευτεί η υποψηφιότητα του σημερινού Δημάρχου Αλμωπίας  στις τότε εκλογές που πλησίαζαν , να είναι η μοναδική από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Κάτι που τελικά παρά τις διαφωνίες επικράτησε ουσιαστικά . Σε αυτήν συμμετείχαν διατελέσαντες δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ , κάποιοι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με την σημαία του ΠΑΣΟΚ , ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι και ο επί σειρά ετών υπουργός Γιώργος Πασχαλίδης.
Η συντριπτική πλειοψηφία  της τότε σύναξης εμμέσως πλην σαφώς θεωρούσε πολύ «λίγη» την υποψηφιότητα του σημερινού δημάρχου , υποστηρίζοντας  ότι σε έναν νέο διευρυμένο Δήμο χρειάζεται ένας δήμαρχος με ισχυρή προσωπικότητα και με πολλές ικανότητες.
Τότε ο σημερινός δήμαρχος δέχτηκε με στωική υπομονή την ομοβροντία των πυρών και στο τέλος ο σκοπός επιτεύχθηκε ,όπως είχε σχεδιαστεί.
Σήμερα κάποιος  από τους συμμετέχοντες  στη συνάντηση  εκείνη ,επανέρχεται  και δηλώνει ότι δυστυχώς δικαιώνονται σχεδόν όλοι , γιατί  η κατάσταση μέχρι στιγμής  δείχνει ολοφάνερες αδυναμίες άσκησης απλών αυτονόητων  διοικητικών καθηκόντων  και αναζήτηση  δικαιολογιών και άλλοθι στους προηγούμενους τους οποίους εξακολουθούν να κατηγορούν για όλα τα κακώς κείμενα. Δίνει δε την εντύπωση ότι κάποιος άλλος κινεί τα νήματα. (από αυτούς που συμμετείχαν  στη τότε συνάντηση)
Εκφράζει την άποψη ότι σύντομα στη παράταξη του Δημάρχου θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Αν μάλιστα δεν ξεπεράσει  ορισμένου «σκοπέλους» ,δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μην ολοκληρώσει τη θητεία του( παρατραβηγμένο και εκτός πραγματικότητας κατά την άποψή μας.)
Το ίδιο πρόσωπο δηλώνει ακόμα ότι σύντομα θα βγει επώνυμα  και θα δημοσιοποιήσει τις απόψεις του.
Εκείνο που προέχει κατά την άποψή του , σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ,είναι ότι απαιτείται επί τέλους για την Αλμωπία ένα σαφές σχέδιο ανάπτυξης με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων σε όλους τους τομείς και σε ολόκληρη την περιοχή.
Καιρός για ασκήσεις επί χάρτου και για αυταρχικού τύπου διοικήσεις   που είναι μακράν της πραγματικότητας και των αληθινών αναγκών του κόσμου , δεν υπάρχει πλέον .
Η Διοίκηση του Δήμου είναι δημοκρατικά εκλεγμένη και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία. Για αυτό έχει χρέος να λειτουργεί Δημοκρατικά και να μην θεωρεί τον Δήμο ιδιοκτησία της και φέουδό της, καταλήγει.

4 σχόλια:

  1. ME AYTOΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΥΔΡΩΝΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΤΡΟ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΠΑΣΟΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ. ΤΟ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ Η ΠΕΙΝΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΘΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την ημερομηνία στην φωτογραφία ποιος μα...κας την έβαλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)