Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ξεκάθαρες οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ


ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ




Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι προσπάθησαν να «εκβιάσουν τον ελληνικό λαό για να κλέψουν ψήφους μόνο με το φόβο» εξαπέλυσε ο από την Αριδαία το βράδυ της Πέμπτης σε ομιλία του στη Κεντρική Πλατεία , παρουσία και υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.
Ο κ. Κουράκης  εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη «μεγάλη αλλαγή που αρχίζει τη Δευτέρα» και σημείωσε ότι «ακόμα κι αν την Κυριακή είμαστε αυτοδύναμοι, τη Δευτέρα θα συνεργαστούμε» όχι όμως σε μία «οικουμενική του Μνημονίου».
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μεγάλη επίθεση φόβου που έχουν εξαπολύσει πολλά ΜΜΕ.

Χαρακτήρισε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως «κόμματα του Μνημονίου της χρεοκοπίας και της δραχμής» κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τον ελληνικό λαό με τον φόβο και την ανασφάλεια για να κλέψουν ψήφους τους.

Παράληλα έστειλε μήνυμα στους απανταχού κερδοσκόπους, τη Δευτέρα να μην ποντάρουν τα λεφτά τους στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Μίλησε ακόμα για κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής» που αφορά το «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» και ένα δίλημμα εξουσίας που είναι «μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή αντιμνημονιακή  προοδευτική κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ».

Εκτίμησε ότι στις 6 Μαΐου, ο λαός με την ψήφο του έφερε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα ώστε να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος των μνημονίων της λιτότητας στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι η Ανγκελα Μέρκελ φοβάται ότι η αλλαγή αυτή θα συμπαρασύρει την ίδια.

Επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα στη Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντάς την «κόμμα της αστάθειας και της ανασφάλειας» γιατί έχει εγγυηθεί το Μνημόνιο.
Χαρακτήρισε  ιστορικές τις στιγμές που βιώνει ο  λαός , όπως χαρακτήρισε ιστορική και την ομιλία στην Αριδαία , γιατί δίνει το στίγμα της αγωνιστικότητας και της Ελπίδας.


Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, εγγυάται επίσης την ασφάλεια του πολίτη, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και το κράτος δικαίου, τους αναγκαίους πόρους στην υγεία και στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και τις καταθέσεις του ελληνικού λαού «γιατί θα απαλλάξει τον τόπο από το Μνημόνιο που εξανέμισε τις καταθέσεις του μισθωτού και του συνταξιούχου».

«Από Δευτέρα, τέλος στην ασυδοσία. Το πάρτι τελείωσε. Κανόνες για όλους» είπε,και κατέληξε: «Η μόνη βεβαιότητα που θα χαθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην εξουσία είναι η βεβαιότητα της πολιτικής ασυλίας αυτών που έφεραν τη χώρα ως εδώ. Από Δευτέρα, τελειώνουμε οριστικά με τις μίζες. Με την κλεπτοκρατία. Το κράτος επιστρέφει στο λαό».
Αναφέρθηκε ακόμα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη. Ανέφερε απλά παραδείγματα μείωσης της δημόσιας σπατάλης με την κατάργηση της στρατιάς ειδικών συμβούλων στα υπουργεία.
Μετά την ομιλία ακολούθησε διάλογος.

3 σχόλια:

(3)