Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Καλή παράσταση, κακοί ηθοποιοί






Εκπληκτική παράσταση έδωσε τη Παρασκευή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας , η ελάσσονα αντιπολίτευση (παράταξη Χ. Μπίνου),προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις. Δεν περίμενε όμως το τέλος για να εισπράξει τα όποια χειροκροτήματα ,αλλά αποχώρησε για μια ακόμα φορά .
Παρουσία της πρωτοεμφανιζόμενης τηλεοπτικής κάμερας ,έθεσε θέματα προ ημερήσιας διάταξης αλλά και ερωτήσεις για να πλήξει την πλειοψηφία ,αλλά μάλλον ατύχησε . Στον μακρύ κατάλογο των απ΄ευθείας αναθέσεων που επιχείρησε να παρουσιάσει ο επικεφαλής κ. Χ. Μπίνος ,έλαβε την αποστομωτική απάντηση από τον ΔήμαρχοΔ. Πασόη ,που του υπενθύμισε ότι δεν πρέπει να μιλάει ,διότι επί θητείας του ήταν καθηγητής των κατατμήσεων και των απ΄ευθείας αναθέσεων . Του υπενθύμισε δε μόνο μία περίπτωση ,όταν μέσα σε ένα βράδυ είχαν κάνει 24 αναθέσεις στο ίδιο πρόσωπο.
Ο Χρήστος Χουρσόγλου που αναφέρθηκε σε πολλά , ζήτησε να ξαναπληροφορηθεί  αν υπάρχει αγωγή ύψους  31 χιλ. ευρώ. Ο Δήμαρχος του απάντησε καταφατικά ,ενώ παράλληλα του υπενθύμισε ότι υπάρχει και άλλη μία που ξεπερνά τις 200 χιλ ευρώ και αφορά παλιά προφορική σύμβαση . Για αυτή όμως ο Χ. Χουρσόγλου δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να μάθει , αλλά μόνο για αυτήν που ρωτούσε .
Στις παρατηρήσεις του  ότι δεν γίνονται έργα στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου , ο Δήμαρχος του επισήμανε ότι λειτουργεί σαν δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Εξαπλατάνου και όχι της Αλμωπίας. Παράλληλα του είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι ο Δήμος μόνο πέρισι πλήρωσε πάνω από 3 εκ. ευρώ σε παλιές οφειλές . Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Τσαβδάρης του απαρίθμησε μία σειρά έργων και εργασιών που έχουν γίνει   και άλλα που δημοπρατήθηκαν στη περιοχή .
Ο Αντιδήμαρχος οικονομικών , Νίκος Παρούτογλου ,αφού υπενθύμισε για μία ακόμα φορά  ότι δεν έχουν έρθει κονδύλια,  έκανε λόγο για απύθμενο θράσος ,αυτών που καταχρέωσαν επί θητείας τους τον Δήμο και τώρα ζητάν και τα ρέστα.
Στη συνεδρίαση φάνηκε και το αγεφύρωτο χάσμα του Χρήστου Μπίνου με τον Νίκο Αποστολίδη(έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη παράταξη) . ΄Όταν ο δεύτερος ολοκλήρωσε τις θέσεις του για έναν συγκεκριμένο όρο δημοπράτησης του έργου της επέκτασης του ΧΥΤΑ Αλμωπίας και  για ειδικό συνεργάτη των Λουτρών , ο Χ. Μπίνος , στην αρχή των τοποθετήσεων του , «άδειασε» κυριολεκτικά τον σύμβουλο που εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του   λέγοντας «Ας αλλάξουμε τώρα ήθος και ύφος.»   
              
    

1 σχόλιο:

  1. ουδεποτε εγινε αυτο που ειπε ο πασοης σαμαντη! μην λες οτι σε βολευει, αλλωστε αν ειχε συμβει αυτο που λες θα ειχε αποδειχθει αμεσα απο τους ιδιους τους κατασκευαστες!με ψεματα δεν μπορειτε να καλυψετε τον ολιγιστο τελωνη μας..πολιτες ειμαστε και βλεπουμε την ανυπαρξια του. δεν χρειαζομαστε γκεμπελς δημοσιογραφους να μας διαφωτίσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)