Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Εξηγήσεις για την επέκταση του ΧΥΤΑ Αλμωπίας





 


Λεπτομερή αναφορά στο έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ Αλμωπίας έκανε στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ν. Αποστολίδη, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου για την περιοχή  και τις διαδικασίες που προηγήθηκαν . Επανέλαβε ότι ο διαγωνισμός είναι διεθνής και ανοικτός. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος θα είναι ο ανάδοχος ούτε και τα ποσοστά έκπτωσης που θα δοθούν . Ανέγνωσε στο Σώμα τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων και υπουργών ,επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής,οι οποίοι θεώρησαν ότι για συγκεκριμένες κατασκευές είναι απαραίτητη η εμπειρία των εργοληπτριών εταιριών που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό ,διότι στη κατασκευή παρόμοιων έργων διαπιστώθηκαν πολλές κακοτεχνίες,από εργολήπτες που δεν είχαν τέτοια εμπειρία.
Όλοι οι όροι τέθηκαν από τους πλέον αρμόδιους. Οι όποιες ενστάσεις υποβληθούν θα εξεταστούν αρμοδίως από όλα τα προβλεπόμενα θεσμοθετημένα όργανα και εάν γίνουν προσφυγές από τα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια. 
Στο θέμα της αλλαγής του επίμαχου όρου επανέλαβε ότι δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια για καμιά αλλαγή  για να μην απενταχθεί το έργο.
Ο Ν. Αποστολίδης επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του , ότι με την συμμετοχή περισσότερων εργολάβων θα επιτευχθεί μεγαλύτερη έκπτωση . Για πρώτη φορά παραδέχτηκε ότι από την πιθανή έκπτωση τα χρήματα που θα περισσέψουν μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΠΑ για έργα σε άλλους Δήμους ,ενώ μέχρι τώρα η άποψή του ήταν ότι μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο Δήμος.  
΄Αφησε αιχμές για «συναλλαγές» και υποστήριξε ότι παραμονή της συνεδρίασης δύο μέλη της οικονομικής επιτροπής συναντήθηκαν με εργολάβο  προκειμένου να  ψηφίσουν να παραμείνει ο επίμαχος όρος .
Κλήθηκε από το Σώμα  αρκετές  φορές να κατονομάσει τον εργολάβο και τους συμβούλους , αλλά δεν το έκανε .
Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι τελικά στόχος του είναι να ματαιωθεί το έργο για να πληξει την δημοτική πλειοψηφία και να την κατηγορήσει για ανικανότητα. Τον ρώτησε δε πολλές φορές ,εάν θέλει ή όχι να κατασκευαστεί το έργο.
Ο Ν. Αποστολίδης   εμφανίστηκε  υπέρμαχος της κατασκευής και δήλωσε δημόσια στο Σώμα ότι την δεύτερη Κυριακή  των εκλογών ψήφισε Πασόη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)