Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΜΗ ΤΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΕ!»



 
Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ευάγγελο Μπαλτάκο, έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης κάνει λόγο για «διοικητική απορρύθμιση» από την εφαρμογή του «Καλλικράτη», ο οποίος «χρησιμοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον κ. Ραγκούση (που τώρα παριστάνει ότι δεν ξέρει τίποτε για το έγκλημα) για να εμφανίσει περικοπές στο πλαίσιο του μνημονίου».
«Καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε από κανέναν υπουργό καμίας κυβέρνησης για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα –και υπογραμμίζω, όχι τόσο τα οικονομικά αλλά κυρίως τα θεσμικά, αυτά που απαιτούν μόνο πολιτική βούληση», τονίζει ο Π. Ψωμιάδης και προτρέπει τον Πρωθυπουργό να καταργήσει «τις περιφέρειες και τους δήθεν “μικρούς πρωθυπουργούς”». «Μην επιτρέπετε άλλο τον εξευτελισμό του θεσμού των Περιφερειών! Μην επιτρέπετε τη διάλυση της συνοχής κοινωνίας – αυτοδιοίκησης!», καταλήγει ο Π. Ψωμιάδης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη στον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

    Έχουν ήδη συμπληρωθεί δύο χρόνια από την νομοθέτηση του «Καλλικράτη», της επονομαζόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης, η οποία οδήγησε σε διοικητική απορρύθμιση.
    Παρά τα προβλήματα τα οποία είχε «εκ γενετής», όλοι οι τότε νομάρχες ανεξαρτήτως πολιτικής καταγωγής στηρίξαμε τον «Καλλικράτη» γιατί πιστεύουμε στην ανάγκη μεγάλων αλλαγών. Δυστυχώς, όμως, εξαπατηθήκαμε κυριολεκτικά. Ο «Καλλικράτης» χρησιμοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον κ. Ραγκούση (που τώρα παριστάνει ότι δεν ξέρει τίποτε για το έγκλημα) για να εμφανίσει περικοπές στο πλαίσιο του μνημονίου. Αλλά και τον τελευταίο χρόνο, καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε από κανέναν υπουργό καμίας κυβέρνησης για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα –και υπογραμμίζω, όχι τόσο τα οικονομικά αλλά κυρίως τα θεσμικά, αυτά που απαιτούν μόνο πολιτική βούληση. 
    Για παράδειγμα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αγνοήθηκε πλήρως και προκλητικά στη λήψη αποφάσεων για τη συγχώνευση της Λαχαναγοράς, των Λαϊκών Αγορών, της Helexpo με τη ΔΕΘ ή για το μέλλον των Λιμανιών, παρόλο που σύμφωνα με το άρθρο 186 παρ. ΙΙΑ1 στις αρμοδιότητές μας περιλαμβάνεται ρητά ο περιφερειακός αναπτυξιακός σχεδιασμός. Ούτε καν ερωτηθήκαμε…

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κατόπιν τούτων, σας προτρέπω να καταργήσετε τις περιφέρειες και τους δήθεν «μικρούς πρωθυπουργούς». Μην επιτρέπετε άλλο τον εξευτελισμό του θεσμού των Περιφερειών! Μην επιτρέπετε τη διάλυση της συνοχής κοινωνίας – αυτοδιοίκησης!

Με τιμή,


Παναγιώτης Ψωμιάδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)