Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Στο πλευρό του Δήμου ο ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας



  Την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη. Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Νικολαϊδης, και εκ μέρους της επιτροπής Παιδείας του Δήμου οι κ. Μάκης Δεμερτζίδης και Τάσος Χρήστου.
Την Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν ο Γιάννης Σηφάκης Γραμματέας της Τ.Ε., ο Σάββας Λαμπρίδης, υπεύθ. Παιδείας και Πολιτισμού και ο Χρήστος Φωστηρόπουλος, ταμίας της Τ.Ε.
  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.
  Στην συνάντηση εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση της Τ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στον δοκιμαζόμενο από οικονομική ασφυξία Δήμο Αλμωπίας και στις αντιδράσεις του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου με το συμβολικό κλείσιμο του Δήμου και την ανακοίνωση-καταγγελία που εξέδωσαν πριν λίγο καιρό. Εκτιμήθηκε ότι η περικοπή κατά 60% της κρατικής επιχορήγησης, η αδυναμία προσλήψεων, οι καθυστερήσεις καταβολής ακόμα και των στοιχειωδών δαπανών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, οι καθυστερήσεις στην πρόσληψη καλλιτεχνικού διδακτικού προσωπικού για το Δημοτικό Ωδείο καθώς και η εν γένει πολιτική που εφαρμόζεται από την τρικομματική κυβέρνηση, όπως και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν σαν αποτέλεσμα να την οδηγήσουν σε πλήρη απαξίωση, στην αδυναμία να ανταπεξέλθει στον ρόλο της ως θεσμού κοντά στον πολίτη και έχει θέση σε κίνδυνο πολύ σοβαρούς κοινωνικούς θεσμούς που έχουν μεταφερθεί με τον «Καλλικράτη» στην δικαιοδοσία των Δήμων.
  Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας δήλωσε ότι με απόλυτη αίσθηση ευθύνης θα προσπαθήσει τα βασικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο Αλμωπίας να τα φέρει στην Βουλή, μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και να κάνει ότι περνά από το χέρι της για την άμεση προώθηση λύσεων που θα ανακουφίσουν την κατάσταση. Ζητά από την τοπική κοινωνία, πολίτες και φορείς, να συστρατευτούν για την λύση τους πριν είναι πολύ αργά. Τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να επιλυθούν με την αναξιοπρεπή πολιτική δουλοπρεπούς στάσης απέναντι στους δανειστές της χώρας από την κυβέρνηση και ούτε με λογικές άλλοθι (στο όνομα της Τρόικας) για να περάσει η ντόπια τρόϊκα μέτρα που οδηγούν στο κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση κοινωνικών θεσμών που είναι κατάκτηση της κοινωνίας. Και με τα νέα μέτρα, αν ψηφιστούν και εφαρμοστούν, έπονται και χειρότερα.
  Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν το κλείσιμο Υπηρεσιών στον Δήμο Αλμωπίας με πιο άμεσο θέμα το από 01/11/12 κλείσιμο της ΔΟΥ και το φλέγον ζήτημα της θέρμανσης στα σχολεία που τα χρήματα που υπάρχουν δεν αρκούν ούτε για μέχρι τον Δεκέμβριο όταν στην Αλμωπία η θέρμανση απαιτείται ίσως και πέραν του Απριλίου.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να κάνει άμεσα επερωτήσεις στη Βουλή για τα δύο αυτά θέματα. Ιδιαίτερα για το θέμα των λειτουργικών εξόδων των σχολείων ( από τα οποία το 80% περίπου αφορά την θέρμανση) θα ζητήσει η κατανομή των κονδυλίων να σταματήσει να γίνεται παράλογα και άδικα μόνο με βάση τον αριθμό μαθητών ανά σχολικό συγκρότημα αλλά με βάση και γεωγραφικά κριτήρια, ανάλογα με τον αριθμό μηνών στους οποίους απαιτείται θέρμανση σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Ακόμη πρότεινε, και έγινε δεκτό από τον Δήμαρχο, την ανάθεση σε ειδικό του ελέγχου όλων των εγκαταστάσεων θέρμανσης των σχολείων με στόχο την λήψη άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας.
 Καλεί τον Δήμο Αλμωπίας, τους πολίτες και τους οργανωμένους φορείς τους σε επαγρύπνηση και ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο με αυτόν τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας και τίποτα δεν θα μας χαριστεί.     

1 σχόλιο:

  1. ξεκίνησε η πλαγιοκόπηση των πασόκων από τους συριζαίους........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)