Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ




ΟΙ 5 ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ¨Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ¨ - ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ


    Στην 3η κατά σειρά προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας του Παγκρατίου Αθλήματος ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα συμμετέχουν 5 αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Μακεδονίας ¨Μ.Αλέξανδρου¨ Γιαννιτσών που έχουν επιλεγεί να ως μέη της Εθνικής Ομάδας και είναι οι εξής: Αλμπάνη Αγγέλα, Αλμπάνη Παναγιώτα, Γεύγελης Ραφαήλ, Τζιαντόπουλος Στέφανος και Τσιαρτσιάφης Ακρίβος.
    Η προπονήσεις των αθλητών θα γίνουν  στο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Οκτωβρίου 2012 στο Ολυμπιακό Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων στα Άνω Λιόσια Αθήνας.
    Το        Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στη Λακωνία, στο νομό Ευρώτα στο Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη στις 16, 17 και 18 Νοεμβρίου 2012 με συμμετοχή 50 χωρών.
    Η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος θα λάβει μέρος με τις αποστολές των Εθνικών ομάδων στις κατηγορίες παίδων – κορασίδων 14-15 ετών, εφήβων – νεανίδων 16-17 ετών, νέων ανδρών – νέων γυναικών 18-19 ετών και ανδρών – γυναικών 20 ετών και πάνω. Η επιλογή των αθλητών έχει προκύψει από το 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  του 2012 και την Εθνική απάρτισαν όσοι κατέλαβαν την 1η θέση.
    Μεγάλη είναι η επιτυχία του ¨Μ.Αλεξάνδρου¨ που κατάφερε να έχει 5 αθλητές του στην Εθνική αποστολή και τους οποίους προετοιμάζουν σκληρά οι 2 προπονητές του συλλόγου Ινδόπουλος Δημήτρης και Αλμπάνης Απόστολος .
    Επίσης αθλητές του συλλόγου έχουν πριμοδοτηθεί με μόρια από το άθλημα στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την κατάταξή τους  σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Παράδειγμα αποτελεί ο αθλητής Βασιλειάδης Μιχάλης , ο οποίος μάλιστα έχει γίνει και προπονητής στο ΤΕΙ Λάρισας στο άθλημα του TAEKWON DO, καθώς είναι και κάτοχος μαύρης ζώνης 3 dan.
    Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ομοσπονδία του Παγκρατίου Αθλήματος είναι η μοναδική που έχει έδρα την Ελλάδα, συνδυάζει το καράτε, το τζούντο, το αικίντο και την ελευθέρα πάλη και είναι το πιο ολοκληρωμένο άθλημα αυτοάμυνας.
    Ο Μάστερ Ινδόπουλος Δημήτρης που κατέχει δίπλωμα προπονητή από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι ένας από τους ανθρώπους που αγωνίστηκε για να αναγνωριστεί το Παγκράτιο από την Ελληνική πολιτεία το 1992 ως επίσημο άθλημα. Ακόμη είναι τιμητικό για την χώρα μας το γεγονός ότι η ορολογία του αθλήματος είναι στα Ελληνικά και θα πρέπει να το στηρίξουμε όλοι οι Έλληνες προτιμώντας το ως πολεμική τέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)