Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2013



«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δυστυχώς ειδικά αυτές τις κρίσιμες ημέρες βλέπετε τον λαϊκισμό να ξεχειλίζει, να κυριαρχεί η δημαγωγία αλλά και οι απειλές προς τη δημοκρατία, γιατί αυτό κάνει όποιος απειλεί τους εκπροσώπους του λαού με λιντσάρισμα ή με ειδικά δικαστήρια.

Και επειδή δεν μασάω τα λόγια μου, κυρίες και κύριοι της Αντιπολίτευσης, αυτό δεν λέγεται αντιπολίτευση, λέγεται προσπάθεια δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης και εμφυλιοπολεμικού κλίματος.
Εσείς ανεγκέφαλα και χωρίς καμιά λογική, απειλείτε τους Υπουργούς και τους Βουλευτές, όπως έκανε ο κ. Παναγούλης, που μίλησε για λιντσάρισμα βουλευτών.
Και αυτό ειπώθηκε από το στόμα ποιού; Του αδελφού του Αλέκου Παναγούλη που ήταν πραγματικά ένας άνθρωπος που πολέμησε για την δημοκρατία, αγωνίστηκε για την Δημοκρατία.
Αυτό το συγκρουσιακό εμφυλιοπολεμικό κλίμα για να ξεπεραστεί, αγωνιστήκαν πολλοί. Και είναι ντροπή σας να προσπαθείτε να το επαναφέρετε, για να έχετε κομματικά οφέλη πολώνοντας στην πολιτική κατάσταση.
Απειλεί ο κ. Τσίπρας τους υποψηφίους επενδυτές ότι θα χάσουν τα λεφτά τους.
Την ώρα που ψάχνουμε και το ένα ευρώ, να επενδυθεί στην Ελλάδα, εσείς τους διώχνεται.
Λογοδοτήστε στους πολίτες που περιμένουν επενδύσεις να ανοίξουν δουλειές για να δουλέψουν και να ταΐσουν για την οικογένεια τους.
Αλλά πότε σκεφτήκατε τους εργαζόμενους; Όταν κλείνατε εργοστάσια και έχαναν την δουλειά τους χιλιάδες εργαζόμενοι;
Όταν κλείνατε τα εργοστάσια και έφευγαν αυτά και πήγαιναν στις γειτονικές χώρες;
Όταν πρόσφατα κάνατε το ίδιο και στη Χαλυβουργική;
Σαμποτάρετε την Ελλάδα.
Βάζετε πάνω από την πατρίδα, δυστυχώς, το κόμμα σας.

 Από την άλλη πλευρά η Χρυσή Αυγή  προσπαθεί να απαξιώσει στα μάτια του κόσμου τους βουλευτές με ερωτήσεις  του τύπου: «Πως μεγαλώσατε; Που σπουδάσατε;, που στέλνετε τα παιδιά σας σχολείο;»
Τους απαντώ: Μεγάλωσα ορφανός από πατέρα, πήγα σε δημόσια σχολεία, πήγα στη Νομική Αθηνών και το παιδί μου πάει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 
 Προτείνει μάλιστα κοροϊδευτικά ουσιαστικά, η Χρυσή Αυγή, οι Βουλευτές να παίρνουν – λες και θα υπάρχουν Βουλευτές, αν γίνει εξουσία η Χρυσή Αυγή – 1.200 με 1.500 ευρώ.
Κοροιδεύεται, κύριοι της Χρυσής Αυγής, τους πολίτες, γιατί εγώ δεν θα είμαι υποψήφιος Βουλευτής γιατί δεν είμαι πλούσιος. Φαίνεται εσείς στη Χρυσή Αυγή ή είστε πλούσιοι ή έχετε από πίσω σπόνσορες και σας τα ακουμπάνε. 
Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί δυστυχώς να μηδενίσει και να εξευτελίσει  την Δημοκρατία και το πολιτικό προσωπικό της χώρας  με λόγια αλλά και με πράξεις .
Το πόσο σέβονται τη Δημοκρατία μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε αυτή τη στιγμή. Όποτε είναι να μιλήσουν μπαίνουν στην Αίθουσα, από εκεί και πέρα τα έδρανα τους είναι άδεια. Και φυσικά προσπαθούν να υποκαταστήσουν το κράτος και δείχνουν ως φταίχτες για την κρίση τους ξένους. Μιλούν για εθνικοποίηση στην λογική του εθνικοσοσιαλισμού.
Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η Χρυσή Αυγή στην Χαλυβουργική.....
Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική σας πρακτική, τις φωνές, τις απειλές για λιντσαρίσματα και την ανθελληνική τακτική να διώξετε τους επενδυτές, ρίχνεται νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής. Συνέλθετε, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίβει τα χέρια της η Χρυσή Αυγή. Παίζεται με τη φωτιά. Κυριολεκτικά βοηθάτε στην εκκόλαψη του αυγού του φιδιού.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ψάχνουν να βρουν την οικονομική τους πρόταση,  γιατί
το «Όχι» στο Μνημόνιο δεν αποτελεί ούτε ιδεολογία, και δεν αποτελεί φυσικά ούτε οικονομικό πρόγραμμα.
Άκουσα πριν από λίγο τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να μιλά για ένα άλλο νόμισμα στο οποίο θα συνδεθούμε. Τι εννοεί; Θα συνδεθούμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να έχουμε δολάριο; Όχι, Έλληνας γεννήθηκα, Έλληνας θα πεθάνω.
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι – θα είμαι πολύ σύντομος, κύριε Πρόεδρε, όπως βλέπετε- πράγματι ο προϋπολογισμός του 2013 είναι πολύ δύσκολος, γιατί είναι ρεαλιστικός.
Όλα τα μέτρα που αναγκαστικά πήραμε, ίσως οδηγούνταν στην αποτυχία, εάν δεν συνοδεύονταν από ένα πακέτο αναπτυξιακών δράσεων και μεταρρυθμίσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν, ώστε να μπορέσει να επανεκκινήσει η εθνική μας οικονομία.

 Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ,  η  εκτέλεση 181 έργων προτεραιότητας ύψους 11,5 δις,- και εδώ βεβαίως ελπίζουμε να ενταχθεί επιτέλους κύριε Υπουργέ, και το κομμάτι Θεσσαλονίκης – Έδεσσας -  η ενεργοποίηση του ΕΤΕΑΝ για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων,  η επανέναρξη των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, είναι καθοριστικής σημασίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Οι πολίτες στις εκλογές ζήτησαν με την ψήφο τους να μείνουμε μέσα στην Ευρώπη και στο ευρώ και να βγάλουμε την χώρα μας από την κρίση. Θέλουν αυτά να είναι τα τελευταία μέτρα. Αυτό κάνουμε με τον Προϋπολογισμό.
Βάζουμε τις βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα της Ελλάδας μας.
Σας καλώ λοιπόν όλους και εσάς που δεν ψηφίζετε να δείξετε συναίνεση στη Κυβέρνηση για να μπορέσει η χώρα με αυτόν τον Προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε να προχωρήσει μπροστά.

 Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)