Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤ 29 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΛΟΥΤΡΩΝ ΚΥΘΝΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ».



                                                               : ΠΡΟΣ    Ε.Ο.Τ.                                                                                                                           Πρόεδρο της Επιτροπής Προστασίας                                                                                                                       Ιαματικών Πηγών                                   
                                                                ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
                Μ .Ε.                                       Γραφείο Δημάρχου Δήμου Κύθνου

ΘΕΜΑ: «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤ 29 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΛΟΥΤΡΩΝ ΚΥΘΝΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ».
Κύριε Πρόεδρε
Με αφορμή την πληροφορία μετατροπής χώρου γειτονικού στις ιαματικές πηγές του Δήμου Κύθνου σε οικοδομήσιμο, ζητούμε την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών , ΕΤΑ, Υπουργείου Περιβάλλοντος να συνδράμουν στην υποβοήθηση της Δημοτικής Aρχής για μη αποχαρακτηρισμό του Ο.Τ. 29 σε οικοδομήσιμο.

Είναι εγκληματικό σε απόσταση αναπνοής από την ιαματική πηγή να «φυτρώσει» όγκος από μπετόν για την εκμετάλλευση από ιδιώτη.
Είναι εγκληματικό να οικοδομηθεί κυριολεκτικά πάνω στον αιγιαλό προσβάλλοντας με βάναυσο τρόπο το φυσικό περιβάλλον της ιαματικής πηγής.
Τέλος είναι εγκληματικό να υποβαθμιστεί η παρεχόμενη εξυπηρέτηση στους χρήστες των ιαματικών λουτρών με την διαφαινόμενη υποβάθμιση της περιοχής.
Η ενδεχόμενη πολυετής ολιγωρία των Δημοτικών Αρχών στην αντιμετώπιση του κινδύνου από τις ενέργειες του ιδιώτη τις καθιστά ακόμη περισσότερο υπεύθυνες και πρέπει να ανασκουμπωθούν  και να αποτρέψουν την επιχειρούμενη καταστροφή στην ανάπτυξη της περιοχής της ιαματικής περιοχής.
Εμείς σαν Σύλλογος θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη και θα καταγγείλουμε κάθε τι που δεν έγινε ή δεν θα γίνει νόμιμα και κάθε αδράνεια εσκεμμένη ή μη από οποιονδήποτε.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου            Ο Αντιπρόεδρος        Ο Γραμματέας

Ανέστης Αναστασιάδης          Σιδηρόπουλος Χρηστός  Μεταλούλης Αχιλλέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)