Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Κατάληψη του ΓΕΛ Αριδαίας




Το πρωί της Δευτέρας  μαθητές του ΓΕΛ Αριδαίας έκαναν  κατάληψη του Σχολείου τους, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη κτιριακών υποδομών και καθηγητών.


Στο μεταξύ με ανακοίνωσή  του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων , την οποία υπογράφει για λογαριασμό του Δ. Σ. ο πρόεδρος Σταύρος Κοφτερός  , αναφέρει :

Με αφορμή την κατάληψη του ΓΕΛ από τους μαθητές θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

Για μια ακόμη φορά οι μαθητές μας ξυπνούν από την μακαριότητα μας και μας φωνάζουν ότι είναι εδώ.

Για μια ακόμη φορά μας ζητούν ενδιαφέρον με ειλικρίνεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όχι μονάχα εκτόνωση με γκρίνιες και κριτική μπροστά στην τηλεόραση.

Εμείς σίγουρα δεν θέλουμε μαθητές με σκυμμένα κεφάλια. Θέλουμε ελεύθερα σκεπτόμενους, με καθαρή συνείδηση, με αναπτυγμένη την κριτική σκέψη και τη φαντασία. Περιμένουμε από αυτούς να φέρουν το νέο, γιατί πιστεύουμε ότι θα το φέρουν. Αναρωτιόμαστε όμως κατά πόσο είναι νέο αυτό που επί χρόνια επαναλαμβάνεται χωρίς κάτι άλλο να γίνεται, χωρίς κάτι καινούργιο να φέρνει. Όταν η κατάληψη έχει εκφυλιστεί ως μέσο διεκδίκησης και μόνο από τον εθιμικό τρόπο που κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται.

Η αδιαφορία της πολιτείας οδηγεί στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου και ωθεί ακόμα περισσότερο στην παραπαιδεία. Προφανές το ερώτημα: πόσοι λόγω της κατάληψης ξεκινούν φροντιστήρια; Και αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν και θέλουν να μάθουν;

Γονείς και μαθητές πλημμυρίσαμε από υποσχέσεις.

Η αδιαφορία όλων των συναρμόδιων οδηγεί μαθηματικά στην επικράτηση διαλυτικών στοιχείων και στη νέκρωση της μαθητικής κοινότητας.

Οφείλουμε όλοι μας (γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικοί-κοινωνικοί φορείς-δημοτική αρχή) να υπερασπιστούμε τη δημόσια δωρεάν παιδεία αγωνιζόμενοι πλάι-πλάι με κοινές θέσεις και όχι με διαχωριστικές γραμμές.

Καλούμε άμεσα τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην άμεση τακτοποίηση όλων των ελλείψεων που σχετίζονται με την λειτουργία του σχολείου (μικροεπισκευές κλπ προμήθειες αναλωσίμων, εξασφάλιση θέρμανσης κλπ) και να απαιτήσει την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών όπως καθηγητή Αγγλικών, μάθημα για το οποίο οι μαθητές διαγωνίζονται στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Και ζητούμε για μια ακόμη φορά την κατάθεση από τη δημοτική αρχή μιας ουσιαστικής πρότασης για την οριστική επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Γ.Ε.Λ. με χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις. Δείχνουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά και είμαστε σίγουροι για την υπευθυνότητα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)