Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αγώνες τοξοβολίας στην ΄Εδεσσα




 


ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΗ  ΠΑΤΑΓΟ   έκανε ο  «Γ.Σ. Σπάρτακος Έδεσσας»  με την άψογη διοργάνωση και τα πολλά μετάλλια, του αγώνα τοξοβολίας του Γεωγραφικού Διαμερίσματος Μακεδονίας-Θράκης-Ηπείρου-Θεσσαλίας και Νήσου  Κερκύρας, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Έδεσσας.

   Ο αγώνας ήταν για σεμινάριο. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Πέτρος  Συναδινός που συνοδευόμενος από τον  Έφορο Εθνικών Ομάδων  Κωνσταντίνο  Βαρδαλή, ταξίδεψαν ως την Έδεσσα για να γνωρίσουν  το Γεωγραφικό Διαμέρισμα από κοντά και τον πολύ δραστήριο και πολυνίκη τοπικό  σύλλογο  τοξοβολίας  σε δράση.   
    Ενθουσιάστηκαν από τις καινοτομίες και την ομαλή ροή του αγώνα, έδωσαν συγχαρητήρια στον διοργανωτή τοπικό σύλλογο για την άψογη διοργάνωση και υποσχέθηκαν ότι θα είναι δίπλα του στην ανάπτυξη της τοξοβολίας. Συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Γιάννου ο οποίος χαιρέτησε τον αγώνα και ευχήθηκε στους αθλητές καλές βολές.
    Η διοργάνωση του αγώνα ήταν σε ένα ζεστό γήπεδο, με τους στόχους ευθυγραμμισμένους τέλεια, τη ζωντανή μετάδοση στο internet, το Laptop  στο κέντρο με τις δύο οθόνες  να δείχνουν τον χρόνο βολής, έναν προτζέκτορα να προβάλει  διαρκώς σε γιγαντοοθόνη τους αθλητές και τους στόχους και τέλος τα μπλοκ αποτελεσμάτων  για τον κάθε έναν αθλητή, κρεμασμένα στους στόχους. Ο αγώνας κύλησε ήσυχα και όμορφα, χάρη στη βοήθεια όλων των αθλητών του «Σπάρτακου», αφήνοντας άριστες εντυπώσεις σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν.
     Οι  αποστάσεις ήταν  18  και 15 μέτρων για τους πολύ μικρούς τοξότες (8-10 ετών).
 Από τον «Σπάρτακο» η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Αγωνίσθηκαν 19  άνδρες, γυναίκες και παιδιά της Έδεσσας και για άλλη μια φορά αποκόμισαν, τα περισσότερα μετάλλια από όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν!
    Με τη συλλογή 10 μεταλλίων, τα περισσότερα του αγώνα, ο «Γ.Σ. Σπάρτακος Έδεσσας» έφθασε τα  88 μετάλλια. Έτσι κρατάει πολύ ψηλά το γόητρο της Έδεσσας,  δηλώνοντας αφενός  ότι η θέση που του ανήκει, είναι μάλλον  στους ισχυρούς της τοξοβολίας και αφετέρου ότι  είναι κέντρο τοξοβολίας με την αξία του. Αυτό άλλωστε του δίνει τη δύναμη για πιο πολλούς αγώνες, υψηλότερα σκόρ, δυνατότερα τόξα  και περισσότερα  βέλη στο κέντρο.
   Μια πολύ ωραία ιδέα που είχε η υπεύθυνη της Ε.Φ.Ο.Τ. Βορείου Ελλάδος κ. Σμαρώ Βεζυρογιάνη  αγαπήθηκε από όλους. Να γίνει έκθεση ζωγραφικής με θέμα την τοξοβολία (ART ARCHERY
PAINTING FESTIVAL) και όσοι ανεβαίνουν στο βάθρο μαζί με το  μετάλλιο να βραβεύονται και με μια ζωγραφιά από τους μικρούς τοξότες. Αυτό είχε μεγάλη επιτυχία και έδωσε χαρά σε όλους τους μικρούς καλλιτέχνες.
 
  Τα μετάλλια  πήραν οι :
Χρήστος Χατζηγιάννης            Άνδρες                    χρυσό
Κατρέλης Ευστάθιος                Παμπαίδες              χρυσό
Παρούτογλου Μάρθα               Πανκορασίδες         χρυσό
Γαβριηλίδης Αλέξανδρος         Παμπαίδες  Β΄         χρυσό
Καλαϊτζίδου Αικατερίνη            Γυναίκες                  ασημένιο  (πέρασε τα όρια για την Α΄ κατηγορία)
Κίτσος Δημήτρης                      Παμπαίδες             ασημένιο
Αυγουστοπούλου Ευαγγελία    Πανκορασίδες        ασημένιο
Πασλαμούσκας  Δήμος            Παμπαίδες              χάλκινο
Κατρέλη Μαρία                         Πανκορασίδες         χάλκινο
Αυγουστόπουλος Λάμπρος      Παμπαίδες  Β΄        χάλκινο
Οι σύλλογοι που συμμετείχαν  ήταν : ο Ίρις Θεσσαλονίκης, ο Πρωτοπόρος Ηπείρου, ο Πυραίχμης Πολυκάστρου, η Κερκυραϊκή Λέσχη Τοξοβολίας, ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου και ο Σπάρτακος Έδεσσας.

    Ο Σπάρτακος Έδεσσας, ευχαριστεί  θερμά τους κάτωθι :
   Τον Δήμαρχο Έδεσσας-Βεγορίτιδας κ. Δημήτρη Γιάννου, τον Πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Τ.  κ. Πέτρο Συναδινό, τον  Κ. Βαρδαλή, το ΕΥΖΗΝ, την εταιρία ecofood Α.Ε. νερό Δροσιά, την Εταιρία ΑΛΑΤΙ Χατζηγιάννης, την ποτοποιία Βαρελάς, την κ. Σμαρώ Βεζυρογιάνη και τις  κυρίες Τασία, Ελένη και Θοδώρα για τα  πεντανόστιμα  εδέσματα που πρόσφεραν σε όλους. Επίσης, θέλει να ευχαριστήσει τον Γιάννη Χατζηγιάννη, ο οποίος  κατασκεύασε το site του συλλόγου και το υποστηρίζει με αναρτήσεις, βίντεο και φωτογραφίες.
   Ιδιαίτερα όμως, ευχαριστεί όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για προσφορά τροφίμων, παιχνιδιών και σχολικών ειδών για κάποιους που τα έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)