Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Εκδηλωση για την εκπαίδευση στην Αλμωπία από την απελευθέρωση




Εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαίδευση στην Αλμωπία, από την απελευθέρωση ως σήμερα έγινε χθες στο Ξενιτήδειο ,στην Αριδαία .
Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στην παρουσίαση της ιστορίας της μέσης εκπαίδευσης από την ίδρυση των πρώτου Γυμνασίου ως σήμερα , των δασκάλων και ιερέων της περιόδου της απελευθέρωσης, των παιχνιδιών που παίζονταν από την περίοδο της απελευθέρωσης έως και τη δεκαετία του 50.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης,τιμήθηκε ο Νίκος Ξενιτίδης ,ενώ ακολούθησε βράβευση των αριστούχων μαθητών των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας για το σχολικό έτος 2011-2012, καθώς όσων μαθητών έχουν διακριθεί σε πανελλήνιο διαγωνισμό.
Ο  Νίκος  Ξενιτίδης πριν παραλάβει την τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Αλμωπίας, απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό ,αναφέρθηκε στους αγωνιστές που πολέμησαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.
Αναφέρθηκε ακόμα  και για αυτούς που αφήνουν αιχμές και αναρωτιούνται που βρήκε τα λεφτά, λέγοντας ότι δούλεψε σκληρά και πως τα χρήματα που έβγαλε τα επέστρεψε στον κόσμο.
Στην εκδήλωση για τη βράβευσή  του παραβρέθηκαν η Βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης, η Αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπαγκή, η Πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ Δέσποινα Καλδερεμτζή, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Αθηνά Δούκα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Νικολαίδης, ο Πρόεδρος των Λουτρών Γιάννης Ιωαννίδης κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)