Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Σύλλογος Σαρακηνών υποστηρικτής της δράσης της UNISEF



 
Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου τα παιδιά του Συλλόγου Διατήρησης και Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Σαρακηνών «Αγγελής Γάτσος» , συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF ¨Υπερασπιστές των Παιδιών του κόσμου¨.




Οι μαθητές μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ευαισθητοποιήθηκαν και κατανόησαν τις αξίες της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης προς τα παιδιά που ζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και στερούνται των βασικών τους δικαιωμάτων. Με αφορμή την προβολή του DVD για τη δράση της UNICEF, ενημερώθηκαν για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σε διάφορα μέρη του κόσμου και συζήτησαν για τα δικαιώματά τους. Στόχος της συμμετοχής, ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα προβλήματα που έχουν τα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο και να γίνει κατανοητό ότι κάποια παιδιά δεν έχουν όλα όσα θεωρούνται κεκτημένα και δεδομένα δηλαδή τη στέγη, τη σίτιση και την ιατρική περίθαλψη. . Παράλληλα οι μαθητές ζωγράφισαν σε χαρτί Α4 στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τα Δικαιώματα των Παιδιών.
Χρήσιμο «εργαλείο» στην εξέλιξη του προγράμματος ήταν το εκπαιδευτικό υλικό της UNICEF, το οποίο βοήθησε στην οργάνωση των δραστηριοτήτων και στον έλεγχο της πορείας του σχεδίου εργασίας. Επίσης, πολύτιμη στάθηκε η προσφορά ʽʼεκπαιδευτικούʼʼ του χωριού που βοήθησε στην πραγμάτωση της δράσης.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)