Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Σύσκεψη για τα μάτια του κόσμου


 



Πολύ αργά θυμήθηκε ο Δήμος Αλμωπίας να διαμαρτυρηθεί για την αποδυνάμωση ή το κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών στην Αριδαία.



Με την εφορία , δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι, αλλά η εξυπηρέτηση από το γραφείο που μένει στην Αριδαία θα είναι σχεδόν πλήρης.
Ο Δήμαρχος Δ. Πασόης επέρριψε τα πάντα στην Κεντρική πολιτική εξουσία ,ενώ κατηγόρησε ακόμα και την αντιπολίτευση και τους φορείς   γιατί δεν είχαν  προτάσεις  προτάσεις  ούτε και ανέλαβε πρωτοβουλίες .
΄Όμως και στη χθεσινή σύσκεψη η δημοτική αρχή δεν είχε καμία συγκεκριμένη πρόταση , αλλά περίμενε από τους παραβρισκόμενους να ακούσει και μετά να τοποθετηθεί αναλόγως.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά στελέχη της πλειοψηφίας έλειπαν στην αρχή και έρχονταν σταδιακά στη σύσκεψη
Ο Δήμαρχος  δέχτηκε ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση  που τον κατηγόρησε για ολιγωρία  και για συσκέψεις κατόπιν εορτής .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θ, Θεοδωρίδης δήλωσε αντίθετος με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί , καθώς είναι σε λάθος κατεύθυνση για την περιφέρεια. Δήλωσε συμπαραστάτης σε ότι αποφασισθεί από τη σύσκεψη .
Τα κριτήρια με τα οποία  ελήφθησαν οι αποφάσεις  ζήτησε να πληροφορηθεί ο Γ. Τραπεζανίδης .
Ο Ν ..Αποστολίδης  κατηγόρησε τον Δήμαρχο για ολιγωρία  και ότι η Αριδαία κατάντησε χωριό και αποδυναμώθηκε τελείως .Μιλάμε πλέον για κηδείες και μνημόσυνα της περιοχής . Ο Πέτρος Ζέρζης επέστρεψε στον Δήμαρχο την επιχείρηση μετατόπισης των ευθυνών . Κυρίως για όσα επέριψε στην αντιπολίτευση  , λέγοντας ότι είναι πρωτοφανές να ζητάει από την αντιπολίτευση να αναλάβει πρωτοβουλίες που  οφείλει να κάνει η δημοτική αρχή . Αν υπήρχε δυναμική αντιμετώπιση και πίεση ίσως να ήταν διαφορετικά  τα πράγματα . Τουλάχιστον από εδώ και στο εξής να υπάρξει σύμπνοια για να μην φύγουν και άλλες υπηρεσίες .Πολιτικό χαρακτήρισε το πρόβλημα  ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας Γιάννης Σηφάκης  και κινείται στις επιταγές του μνημονίου. Μόνο με την αλλαγή πολιτικής μπορεούν να αλλάξουν .Τουλάχιστον από δω και πέρα να μη φύγουν και οι άλλες υπηρεσίες.
Να γίνουν όσες κινητοποιήσεις χρειαστούν , ενώ το θέμα να τεθεί και από τη ΚΕΔΕ και την ΕΝΑΕ , πρότερινε ο Ν. Φτίκας. Ρεαλιστική αντιμετώπιση ζήτησαν ο δημ σύμβουλοι  Μα΄κης Δεμερτζίδης και Χ. Σπρίτος .
Χαμένη υπόθεση χαρακτήρισε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Στράτος Κοτσίδης την αργοπορημένη αντιμετώπιση του όλου θέματος . Ακολουθεί το κλείσιμο του ΙΚΑ , του ΟΑΕΔ. Τουλάχιστον να μείνει το Δασαρχείο και η Πυροσβεστική . Δεν συντρέχει τέτοια περίπτωση για τον ΟΑΕΔ και τη Πυροσβεστική διαβεβαίωσαν οι δύο παριστάμενοι βουλευτέ Γ. Καρασμάνης και Ι. Τζαμτζής . Ο δεύτερος τόνισε όυι τα προβλήματα λύνονται στην Αθήνα όπου άφησε να ενοηθεί ότι η δημοτική αρχή δεν το πάλαιψε καθόλου. Εμφανίστηκε αρκετά ενοχλημένος δίοτι δεν είχε ενημέρωση από τον Δήμο , αλλά και από το ΙΚΑ Αριδαίας . Ο Γ. Καρασμάνης , αφού υπεραμύνθηκε των προσπαθειών που έχει κάνει  μέχρι σήμερα για την Αλμωπία , χαρακτήρισε άδικες τις επιθέσεις που εκτοξεύονται ότι η Αλμωπία είναι ριγμένη επειδή δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση .
Σε ολόκληρη την χώρα σε κάθε νομό έμεινε μία ΔΟΥ , πλην τριών εξαιρέσεων . Και αυτό έγινε με αυστηρότατα κριτήρια .



 Απόντες ήταν οι βουλευτές Δ. Σταμενίτης , λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων,  ο οποίος έστειλε επιστολή την οποία και διάβασε ,καθώς και η Θ, Τζάκρη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και αυτή .  Απόντες ήταν ο Χρήστος Μπίνος , ο Χρήστος Χουρσόγλου  και ο Πασχάλης Κοϊος , οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό ζητούσαν από τον Δήμο να αναλάβει πρωτοβουλίες , κάτι που δεν έκανε.

Τελικά δεν βγήκε κανένα συμπέρασμα όυτε και υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση .
  

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΣ ΤΟΠΟΝ ΧΛΟΕΡΟΝ ΟΔΕΥΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ. ΠΑΣΟΗ ΕΙΣΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)