Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΣΙΜΟΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΟ KICK BOXING ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.






    Απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους στο χώρο των πολεμικών τεχνών , ο Σίμος Ζαχόπουλος και η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στις 29 Ιανουαρίου 2013 στο Ζυγό της Καβάλας.
Παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, τοπικοί παράγοντες, φίλοι και συνάδελφοί του επίσης δάσκαλοι πολεμικών τεχνών , οι οποίοι και τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, δίπλα στον αδερφό του Βασίλη Ζαχόπουλο, που ¨έφυγε¨ πριν 10 χρόνια.
    Ο Σίμος Ζαχόπουλος πρώτος έφερε το KICK BOXING στην Ελλάδα από την Αμερική και ήταν ο εμπνευστής του Παγκρατίου Αθλήματος καθώς δημιούργησε προπονητική, τεχνική ύλη και το στήριξε σθεναρά μέχρι το τέλος.
    Γεννήθηκε στο Ζυγό της Καβάλας το 1948 και σε νεαρή ηλικία μετακόμισε στην Αμερική μαζί με τα 3 του αδέρφια κι εκεί ξεκίνησαν να ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες μαζί με τον αδερφό του Βασίλη Ζαχόπουλο, ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος στην Ελλάδα στο OKINAWA KARATE.το 1970 επέστρεψαν στην πατρίδα για να διαδώσουν τις πολεμικές τέχνες. Ο Σίμος Ζαχόπουλος άνοιξε στην Καβάλα την  Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών και ήταν ο επίσημος αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας KICK BOXING WAKO και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας . Ανέδειξε Πρωταθλητές τόσο σε Παγκόσμιο όσο και σε Ευρωπαικό επίπεδο, όπως ο Καραϊτης Σωκράτης, ο Βασιλικός Πάρης, ο Χατζηιωαννίδης Τάσος, ο Βουλγαρίδης Αθανάσιος, ο Αραμπατζής Χαράλαμπος και πολλούς άλλους. Επίσης διοργάνωνε στην Καβάλα Πανευρωπαϊκά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα αλλά και πολλές Διεθνής συναντήσεις . Ήταν παντρεμένος και είχε 3 κόρες.
    Ένα σημαντικό του χαρακτηριστικό που τον διέκρινε ήταν το χαμόγελό του, η καλοσύνη του, το γεγονός ότι πάντα είχε ένα καλό λόγο για τον όλους αλλά και η αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση  στους δασκάλους . Αγαπούσε ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά και πέτυχε τελικά τον στόχοςτου που ήταν η διάδοση του KICK BOXING στην Ελλάδα .
    Με τον Αθλητικό Σύλλογο ¨Μ.Αλέξανδρο¨ Γιαννιτσών και τον προπονητή του Ινδόπουλο Δημήτρη είχε ιδιαίτερη και πολύ στενή σχέση ενώ πολλές φορές παραβρέθηκε σε διοργανώσεις του συλλόγου αλλά και σε σεμινάρια όπου δίδαξε τους αθλητές του συλλόγου.
    Τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους του συλλόγου στην οικογένειά του και καλό παράδεισο.
Δημήτρης Ινδόπουλος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)