Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Να πληρωθούν οι παραγωγοί ζαχαρότευτλων για το 2012 ζητά με ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης.




Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης αναφορικά με την πληρωμή των παραγωγών ζαχαροτεύτλων για το έτος 2012
στα πλαίσια της δράσης 2.3Β «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Ζαχαρότευτλων». Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη οι στόχοι του εν λόγω προγράμματος, που είναι η μείωση εισροών και του αρδευτικού νερού αλλά και η παροχή εγγυήσεων στους καταναλωτές για παραγωγή ασφαλών τροφίμων, απαιτούν από πλευράς παραγωγών την εφαρμογή  μιας σειράς μέτρων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για το ΣΟΔ και επιπλέον την απόκτηση πιστοποιητικού σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2. Ως αποτέλεσμα η συμμετοχή των παραγωγών στη δράση αυτομάτως δημιουργεί την ανάγκη για περισσότερη εργασία αλλά και ταυτόχρονα προσθέτει περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση στους παραγωγούς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι παραγωγοί δεν έχουν λάβει ακόμη την ενίσχυση για το έτος 2012, ο κ. Σταμενίτης ζητά από τον Υπουργό να τον ενημερώσει πότε ακριβώς προγραμματίζεται η πληρωμή για την εφαρμογή του συστήματος και επιπρόσθετα ποιες είναι οι διαθέσεις του Υπουργείου όσον αφορά στη γενικότερη στήριξη των παραγωγών ζαχαρότευτλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)