Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΕΞΑΓΟΡΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ




Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και συγκεκριμένα το Τμήμα Τοπογραφίας, Εποικισμού και Αναδασμού ενημερώνει το κοινό ότι με την ψήφιση του Ν.4099/2012 (άρθ.168 παρ. 2) αντικαθίσταται η παράγραφος 2 του άρθρου 23 του Ν.4061/2012 και ως εκ τούτου δίνεται παράταση της δυνατότητας υποβολής αίτησης εξαγοράς δημοσίου ακινήτου.


Υπενθυμίζεται ότι το άρθ. 23, παρ.2 του Ν.4061/2012 ανέφερε ότι όποιος κατέχει ακίνητο, το οποίο διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει αίτηση εξαγοράς του ακινήτου στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών της οικείας Περιφέρειας, εφόσον αποδεικνύει κατοχή αυτού πριν την 5/6/1993  και η επιφάνειά του δεν υπερβαίνει τα 10 στρέμματα.

Συγκεκριμένα η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων εξαγοράς παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 23813-51365.


------------------------------------------------
Αίτηση τροποποίησης προδιαγραφών του προϊόντος με καταχωρισμένη ονομασία «Κονσερβολιά Στυλίδας» ΠΟΠ και Συμπληρωματική Αίτηση τροποποίησης των προδιαγραφών του προϊόντος «Φασόλια Γίγαντες – Ελέφαντες Καστοριάς» ΠΓΕ

Από το Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΙΠΠ της Δ/νσης Βιολογικής Γεωργίας του ΥΑΑΤ έγινε γνωστό ότι η Ένωση Ελαιουργικών Συνεταιρισμών Στυλίδας, με έδρα τη Στυλίδα Λαμίας, με Τ.Κ 353 00, υπέβαλε αίτηση τροποποίησης προδιαγραφών της ελιάς με την καταχωρισμένη ονομασία «Κονσερβολιά Στυλίδας» ΠΟΠ, προσθέτοντας στους εμπορικούς τύπους του τελικού προϊόντος και την ολόκληρη εκπυρηνωμένη ελιά. Η αίτηση τροποποίησης υποβλήθηκε διορθωμένη στο Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ και Ιδιότυπων Παραδοσιακών Προϊόντων της Δ/νσης Βιολογικής Γεωργίας του ΥΑΑΤ, κατόπιν υποδείξεως της Ε. Επιτροπής.






Επίσης, η ομάδα παραγωγών φασολιού Καστοριάς «Άρωση» με έδρα Κελέτρου 37 στην Καστοριά, υπέβαλε αίτηση τροποποίησης των προδιαγραφών του προϊόντος «Φασόλια Γίγαντες – Ελέφαντες Καστοριάς» ΠΓΕ.

Κατά της αίτησης τροποποίησης προδιαγραφών του προϊόντος «Κονσερβολιά Στυλίδας» έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση μέχρι και την 14-03-2013, και κατά της συμπληρωματικής αίτησης τροποποίησης των προδιαγραφών του προϊόντος «Φασόλια Γίγαντες – Ελέφαντες Καστοριάς» μέχρι και την 15-03-2013,  φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην Ελληνική επικράτεια. Οι ενστάσεις συμπληρώνονται σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος VII της αρ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και υποβάλλονται στη Δ/νση Βιολογικής Γεωργίας, Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ & Ιδιότυπων και Παραδοσιακών Προϊόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αχαρνών 29, ΤΚ 104 39 Αθήνα, εντός της παραπάνω προθεσμίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προδιαγραφές του προϊόντος δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΥΑΑ&Τ http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer/2012-02-02-07-52-07/enstaseis.html.
                                                                                        Ο Δ/ΝΤΗΣ
               
                                                                            ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)