Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ





 
Την αποκατάσταση της πραγματικότητας επιχειρεί η Διοίκηση της 3ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας με ανακοίνωσή της . Τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει «εμφύλιος» μεταξύ Γιαννιτσών και ΄Εδεσσας  και ένα μπαράζ δηλώσεων . 

                  Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                    


  


  Το τελευταίο διάστημα με αφορμή τη δημοσίευση της αριθ. Υ4α/123905/31-12-2012 απόφασης του Υπουργείου Υγείας (ΦΕΚ 3510/ 31-12-2013 τεύχος Β), η οποία ενοποιεί τους Οργανισμούς των Νοσοκομείων Εδέσσης και Γιαννιτσών, διαδίδονται παραπλανητικές πληροφορίες και δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις για δήθεν «κλείσιμο του Νοσοκομείου Γιαννιτσών», για το σκοπό αυτό μάλιστα οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η αλήθεια είναι ότι το Νοσοκομείο δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ και τούτο διότι είναι πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης να μην κλείσει Νοσοκομεία, το αντίθετο να αξιοποιήσει με κάθε δυνατό τρόπο τις μονάδες υγείας παρέχοντας υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου. Πόσο μάλλον όταν το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές νοσοκομειακές μονάδες της 3ης ΥΠΕ, με λειτουργικούς και  οικονομικούς δείκτες που το κατατάσσουν στα παραγωγικά νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα Νοσοκομείο Γιαννιτσών με 175 οργανικές κλίνες νοσηλεύει κάθε χρόνο πλέον των 10.000 ασθενών από το Νομό Πέλλας αλλά και τους όμορους νομούς, εξυπηρετεί στα 75.000 περιστατικά ετησίως στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, και  65.000 στα επείγοντα. Έχει αναπτύξει και λειτουργεί όλες τις ειδικότητες που προβλέπονται για τα Γενικά Νοσοκομεία, διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Αξονικό τομογράφο, και γενικά είναι ένα  καλά οργανωμένο Νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο αυτό όχι μόνο δεν υφίσταται θέμα υποβάθμισης ή κατάργησης του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, αντίθετα η 3η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας έχει εντάξει στο σχεδιασμό την αναβάθμιση της ΜΕΘ, εντός του 2013, και την γενικότερη λειτουργία του Νοσοκομείου. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, αντίθετα θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες ποιοτικές υγείας  στον πληθυσμό της πόλης των Γιαννιτσών και της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, όσοι διαδίδουν ψεύδη και κατασκευάζουν σενάρια για δήθεν κλείσιμο του Νοσοκομείου προφασιζόμενοι το ενδιαφέρον τους για αυτό, προσφέρουν κακές υπηρεσίες στους πολίτες και μειώνουν το κύρος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)