Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ: «ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ»



 


Σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης για την παρακολούθηση της πορείας των έργων που αφορούν στο Νομό Πέλλας,
συνάντησε το πρωί της Τετάρτης το Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Αλεξιάδη αναφορικά με το ζήτημα της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, το οποίο αφορά στο Δήμο Αλμωπίας και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Αριδαίας.

Η θετική εξέλιξη είναι ότι, εγκρίνεται το υποέργο κατασκευής του εσωτερικού ΔΑ Αριδαίας, το οποίο είναι βαρυτικό και έχει συνολικό μήκος 29,5 χλμ, συμπεριλαμβανομένων των 2 αγωγών μεταφοράς μήκους 1,8 χλμ  και μέσα στην επόμενη βδομάδα αναμένεται και η έγκριση του υποέργου για την εκπόνηση της προμελέτης των απαραίτητων υποστηρικτικών μελετών και των Τευχών Δημοπράτησης για την κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Αριδαίας, η υλοποίηση του οποίου αποτελεί προϋπόθεση για την κατασκευή του υποέργου Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, δυναμικότητας 7.250 ικ.

Ο κ. Σταμενίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θετική έκβαση του ζητήματος καθώς, όπως υπογράμμισε, η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου είναι για την Αριδαία ένα έργο ζωτικής σημασίας, το οποίο είναι αναγκαίο για την αποφυγή δυσμενών συνεπειών για τα εδάφη και τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα της ευρύτερης περιοχής.



1 σχόλιο:

(3)