Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον Δήμαρχο Αλμωπίας στη σύσκεψη των αγροτών





Σε μια άνευ προηγουμένου παράσταση ο Δήμαρχος Αλμωπίας κατηγόρησε συλλήβδην τους αγρότες για πλήρη αδιαφορία (μέχρι ένα σημείο ίσως και να είχε δίκιο) για την απροθυμία τους να συμμετάσχουν ενεργά με τη φυσική τους παρουσία στις κινητοποιήσεις .
Στην τοποθέτησή του στη σύσκεψη  των αγροτών το βράδυ της Παρασκευής , αναγκάστηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση  και  μετά την κριτική που δέχτηκε από «παρακμιακά Μέσα Εμνημέρωσης» όπως αρέσκεται να τα χαρακτηρίζει , να δηλώσει δημόσια , έστω και σε κλειστό χώρο, ότι ο Δήμος είναι στο πλευρό των αγροτών . Εμμέσως πλην σαφώς εμφανίστηκε απολογητικός εν μέρει , αλλά αμετανόητος ακόμη  για το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη και γραπτή δήλωση συμπαράστασης από τον Δήμο ,λέγοντας ότι «τα ψηφίσματα δεν έχουν καμία αξία ούτε και λύνουν τα προβλήματα.» Ένα ψήφισμα βέβαια, θα εξέφραζε ολόκληρο τον Δήμο ,συμπολίτευση και αντιπολίτευση . Με τη στάση του δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλει να έχει κανένα ρόλο η αντιπολίτευση.
Δε παρέλειψε δε να κατηγορήσει «κάποια μέσα» ότι δεν προβάλλουν δεόντως τις πρωτοβουλίες του , χωρίς ωστόσο να έχει το σθένος να τα κατονομάσει  . Είναι ολοφάνερο ότι τα συγκεκριμένα μέσα είναι  στο πλευρό του δίκαιου αγώνα των αγροτών χωρίς κανένα όφελος και υστεροβουλίες,  και όχι στο δικό του, όπως θα επιθυμούσε διακαώς, για αυτό και δεν τα ονομάτισε..
 Για να προκαταβάλλει εύλογα ερωτήματα για την μεγάλη απουσία αγροτών   της δυτικής Αλμωπίας , όπου υποτίθεται έχει μεγαλύτερη επιρροή  και μπορούσε «να απαιτήσει» από πολλούς να είναι παρόντες στη κινητοποίηση , προτίμησε να τους κατηγορήσει για αδράνεια και απάθεια . Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι .
Καλό είναι αυτή την ώρα να  μην επιρρίπτει ευθύνες στους αγρότες  και ας βρει τρόπο να ενισχύσει πρακτικά την προσπάθεια αυτή . Εκτός κι αν έχει άλλα στο μυαλό του.
Διότι δεν μπορεί να πείσει κανέναν , που διαθέτει  κοινό νου να μπορεί να κινητοποιεί κόσμο για να συμμετέχει στο καρναβάλι και να  αδυνατεί να πράξει το ελάχιστο για τέτοιες κινητοποιήσεις .

Αντί να κατηγορεί κάποια μέσα, ας δείξει στον κόσμο μια ανακοίνωση του Δήμου  για τις κινητοποιήσεις και έστω ένα δελτίο τύπου για τις συναντήσεις που έγιναν στο Δημαρχείο . Ποιοι είναι οι λόγοι που αρνείται πεισματικά να το κάνει, και τις αποκρύπτει;
Για άλλες όμως  ελαχιστότατης σημασίας βγαίνουν φαρδιά –πλατιά δελτία τύπου. ΄
Αυτά ως προς  υποκριτική παράσταση του Δημάρχου , που στα πλαίσια  μια περίεργης πολιτικής αντίληψης ίσως και να είναι θεμιτή .
Οι αγρότες πρέπει πρώτα για τον εαυτό τους να ανασκουμπωθούν και να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις . Η παθητική στάση μόνο αυτούς δεν ωφελεί . Τα αποτελέσματα ενός αγώνα ποτέ δεν είναι άμεσα και ορατά από τη μία μέρα στην άλλη . Κάθε αγώνας όμως έχει το αποτέλεσμα του .
Και η μεγάλη νίκη είναι η ίδια η συμμετοχή .

3 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΣΑΜΑΝΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατι ρε πετρο εχει αδικο;;;; παρακμιακο μεσο παραπληροφορισεισ εχεισ καταντησει. πλεον εχεισ μεινει χωρισ φιλουσ γιατι ανθρωποι σαν και σενα δεν υπολογιζουν ουτε φιλιεσ ουτε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΜΑΝΤΗ ΕΝΟΧΛΕΙΣ...............
    ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ.
    ΑΜΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΣ.
    ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΣΑΙ: ΚΑΛΟΣ, ΚΑΚΟΣ Ή ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)