Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση αγροτών της Αλμωπίας για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων







Πρακτικά ζητήματα που αφορούν την κινητοποίησή τους την κλιμάκωση του αγώνα και την μεγαλύτερη ενεργή συμμετοχή συναδέρφων τους , συζήτησαν αγρότες της Αλμωπίας οι οποίοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις από την αρχή της εβδομάδας, σε σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στην Αριδαία. .

Διατυπώθηκαν αρκετά παράπονα για την μικρή ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι στιγμής από τον αγροτικό κόσμο της Αλμωπίας. Αγρότες του Αρχαγγέλου , που έχουν κατέβει με 50 περίπου τρακτέρ στην Αριδαία , τόνισαν ότι δεν είναι μόνο δική τους υπόθεση , ούτε και διεκδικούν τα πρωτεία στις κινητοποιήσεις. Για αυτό πρέπει η συμμετοχή να είναι μαζικότερη και από όλη την επαρχία.
Χαρακτήρισαν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σταγόνα στον ωκεανό και στην πράξη δεν λύνουν κανένα πρόβλημα .
Τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την επιβίωση της αγροτιάς και των αγροτών  δεν τα άγγιξε καν η Κυβέρνηση .
Αποφασίστηκε να γίνει νέος κύκλος επαφών  και ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου και να κατανοήσουν ότι ο αγώνας είναι κοινός και η συμμετοχή τον δυναμώνει.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι από το μπλόκο του Γυψοχωρίου οι οποίοι και χαιρέτισαν  τη συγκέντρωση και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, παραθέτοντας ταυτόχρονα και τις δικές τους εμπειρίες .
Από τη συνάντηση πάντως έλειπαν πολλοί εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων .
Εκείνο που προέχει είναι η συμμετοχή των αγροτών πρώτα και κύρια και στην συνέχεια η συμπαράσταση όλων των υπόλοιπων φορέων και κοινωνικών τάξεων της περιοχής για να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών .
Να θυμίσουμε ότι τα τρακτέρ είναι παραταγμένα στην Αριδαία ,από τη Μαθητική εστία και προς το γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)