Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αλλαξαν τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αλμωπίας γιατί… ήταν καλός



Το εγκώμιο του προέδρου της ΔΕΥΑ Αλμωπίας  Βασίλη Κανονίδη έπλεξε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου . Είπε τα καλύτερα λόγια για την θητεία του και για το σημαντικό έργο που επιτέλεσε . ΄Ετσι  μεγάλωσαν οι εύλογες απορίες για τους λόγους αντικατάστασης αφού μεταξύ άλλων , μείωσε και το χρέος κατά 520 χιλ . ευρώ περίπου .

Ο Βασίλης Κανονίδης είχε αποστείλει δύο επιστολές στον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  και είχε ζητήσει να αναγνωστούν οι επιστολές προς τον πρόεδρο. Αρχικά επιχειρήθηκε σιωπηλά να ξεπεραστεί το θέμα , αλλά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πέτρος Ζέρζης έθεσε σχετικό ερώτημα. Μετά την επιμονή του ,αλλά και άλλων συμβούλων διαβάστηκαν .
Στην πρώτη επιστολή του ο Β. Κανονίδης ανέφερε ότι συμφωνεί με την αντικατάσταση που του ζήτησε ο Δήμαρχος  για να μη δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του Δημοτικής Αρχής. Περιέγραψε την κατάσταση στην οποία παρέλαβε , το έργο που επιτελέστηκε , αλλά και την δύσκολη πορεία που έχει να διανύσει .΄Εκρουεε και τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι η ΔΕΥΑ δεν προσφέρεται για πειραματισμούς. Παράλληλα με τη φράση αυτή άφηνε σαφείς αιχμές κατά της  απόφασης του Δημάρχου.
 Τόνιζε χαρακτηριστικά  ότι, όχι μόνο δεν δημιούργησε ούτε ένα ευρώ χρέος, αλλά το μείωσε κατά 520.000 ευρώ, πράττοντας όπως είπε το καθήκον του στο ακέραιο, μιας και η ΔΕΥΑ ήταν μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο.
Στη  δεύτερη, που εστάλη αργότερα, περιλάμβανε τη λέξη παραίτηση.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑ , εισέπραξε τα εύσημα από συναδέρφους του αλλά  και από την αντιπολίτευση. Ο Νίκος Αποστολίδης του έδωσε  συγχαρητήριά , αναρωτήθηκε όμως   τι νόημα είχε η αλλαγή ,τη στιγμή που και ο ίδιος ο  Δήμαρχος παραδέχτηκε την άριστη πορεία του Β.Κανονίδη. Ο Πέτρος Ζέρζης δεν ακολούθησε την συναισθηματική οδό , τόνισε όμως χαρακτηριστικά ότι ο Β. Κανονίδης ήταν ο μόνος που έφερε στο Δ.Σ. οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ ανά Δημοτική Αρχή.  Δεν σχολίασε την αλλαγή  υποστηρίζοντας ότι  είναι δικαίωμα του Δημάρχου να θέλει να αξιοποιήσει όλους τους συνεργάτες του.
 Ο Β. Κανονίδης ευχαρίστησε δια ζώσης όσους βοήθησαν στο έργο του , αλλά και αυτούς που το αναγνώρισαν . Ευχήθηκε δε στον αντικαταστάτη του , να είναι τουλάχιστον ισάξιος , αν δεν μπορέσει να γίνει καλύτερός του.
Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Νίκος Παρούτογλου  που προτάθηκε από τη πλειοψηφία  και ψηφίστηκε από όλο τον συνδυασμό του και τη Μαρτίνα Ζιάκα .
Λευκό ψήφισαν τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης του Πέτρου Ζέρζη και ο Νίκος Αποστολίδης .Από τη συνεδρίαση έλλειπε στη ψηφοφορία η υπόλοιπη παράταξη του Χρήστου Μπίνου
Ο Νίκος Παρούτογλου ευχαρίστησε όλους όσοι τον εμπιστεύτηκαν και τόνισε ότι αναγνωρίζει το έργο του προκατόχου του  και ότι θα  προσπαθήσει να φανεί

6 σχόλια:

  1. Άλλαξαν τον Πρόεδρο γιατί δεν έκανε τίποτα για τους προηγούμενους που φέρανε την ΔΕΥΑ σε αυτό το χάλι , δεν είχε κότσια να κάνει τομές.. έτσι διοικούν όλοι .. τώρα κάποιοι που σκύλιασαν να μην εκλεγεί ο Παρούτογλου (βλέπε Τζάκρη) θα χάσουν τον ύπνο τους, ήδη οι εφιάλτες ξεκίνησαν κατα Άψαλο μεριά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε πάλι με τους προηγουμενους? Για να κάνει τον μπάτσο θέλει την θέση? Στα ........ μας! Καντε έργα, φερτε τους προμαχιωτες κ τους λουτρακιοτες να πληρώσουν!Διωξτε τις υπηρεσιες από τα υπόγεια, πληρωστε οσους χρωστάτε! Μας πρήξατε με τα πολιτικα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μειωσε το χρεος Πώς; αυτο θέλει ψάξιμο. Με μειώσεις λογαριασμών; πληρωσε εργολάβους που τους χρωστούσαν οι προηγούμενοι; ποιοι ειναι όλοι αυτοί που πήραν 520χιλιαδες σε 1,5 χρόνο;μπραβο του που δεν έκανε έξοδα λόγω τσιγκουνιάς που τον χαρακτηρίζει. Όλα τ άλλα είναι παπαρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΙ??? 520.000 € ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΗΓΑΝ.
    ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΔΗΣ Κ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ? ΟΥΣΤ ΡΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ Κ ΤΗΝ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ, ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΤΗΣΟΥΜΕ Κ ΑΔΡΙΑΝΤΑ! ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ 4:48

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. NA MAS POUN POU PHGAN OI 520.000 ANALUTIKA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)