Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Προσυνέδριο Πέλλας του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής





Την Τετάρτη 27-02-2013 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Προσυνέδριο Πέλλας του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.
Κατά την διάρκεια του Προσυνεδρίου παρουσιάστηκαν εργασίες από μαθητές των σχολείων της Πέλλας (Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης). Η διαθεματικότητα και διεπιστημονικότητα των εργασιών, κατέδειξε ότι οι μαθητές μπορούν να παράγουν πραγματικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας την επιστήμη της Πληροφορικής, με την υποστήριξη των καθηγητών τους. Σε όλους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Από το σύνολο των εργασιών, επιλέχτηκαν εκείνες που θα παρουσιαστούν στο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας που θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Απριλίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» (ΝΟΗΣΙΣ Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας). Επίσης το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών πλαισίωσε μελωδικά τις εργασίες του Συνεδρίου δημιουργώντας άριστες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους.
Την προσυνεδριακή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Καρατάσιος, η Προϊσταμένη του τμήματος Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ευαγγελία Ψυχογιού, ο Προϊστάμενος του τμήματος Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Ακριτίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Γιαννιτσών, εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ και εκπρόσωποι των Συλλόγων των Εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.
Στη συνέχεια ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Καρατάσιος, συνοδευόμενος από το Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Δημήτριο Αδαμίδη και από το Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κωνσταντίνο Κούγκα επισκέφθηκαν τους:
α. Δήμαρχο Γιαννιτσών
β. Δήμαρχο Έδεσσας
γ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας
και τα Γραφεία της ΔΔΕ Πέλλας, όπου και είχαν ενημερωτικές συναντήσεις με το Προσωπικό της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, τους Σχολικούς Συμβούλους, τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών. Κατά τη διάρκεια των παραπάνω συναντήσεων έγινε ανταλλαγή απόψεων, θέσεων και προτάσεων σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)