Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συνβουλίου ο Χρήστος Χουρσόγλου.



Αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου επειδή ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ,επειδή θεώρησε ως φίμωση  το γεγονός ότι ο πρόεδρος δεν του έδωσε τον λόγο να εξηγήσει γιατί παραιτή θηκε από όλες τις επιτροπές στις οποίες ήτα μέλος .  


Είχαν προηγηθεί αρκετές άλλες αντιπαραθέσεις σε ερωτήσεις που έθεσε ο Χ. Χουρσόγλου  και ζητούσε απαντήσεις από τον ίδιο τον Δήμαρχο . Μάλιστα αρκετές φορές αποκάλεσε τον Κώστα Νικολαϊδη , Πρόεδρο του Δημάρχου .
Ο Χ. Χουρσόγλου  ρώτησε για
1.    Τα υπερβολικά υψηλά τέλη άρδευσης ,την αύξηση των οποίων είχε καταψηφίσει . Οι αγρότες του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου διαμαρτύρονται έντονα. Δεν προσφέρει στους αγρότες η φωτογράφιση που έκανε μαζί τους στις κινητοποιήσεις , αλλά να συμπαραστέκεται στη πράξη . Τον κάλεσε να πάρει πίσω την απόφαση  εκείνη και να μειωθούν όλα τα τέλη  και να μειωθούν οι υδρονομείς.

2.    Τους παιδικούς σταθμούς όπου σημειώθηκε υποσιτισμός λόγω ελλείψεων  στις προμήθειες . Ρώτησε ακόμα αν υπάρχει πρόβλημα με το εφ  άπαξ εργαζομένων

3.    Κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών . ΄Άλλες πόλεις κινητοποιήθηκαν και είχαν αποτελέσματα. ΄Όπως ο Δήμος Λαγκαδάς για το ΙΚΑ και την ΔΟΥ. Να μην υποστέλλονται σημαίες , σε μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή.

4.    Για τον ΧΥΤΑ, αν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία  και το περιβάλλον
5.    Για τον κόμβο . Οι τελευταίες βροχοπτώσεις ανέδειξαν πολλές ατέλειες . Πριν ολοκληρωθεί καλό είναι να γίνουν σωστά οι εργασίες.
6.    Για τις λακκούβες
7.    Για τις πλημμύρες ,Να καθαριστούν τα φρεάτια
8.    Δρόμος Όρμας- Χιονοδρομικού. Υπολείπονται 4 χιλιόμετρα . Αν αποφεύγουν οι άλλοι αρμόδιοι , τότε να ολοκληρώσει τον δρόμο ο Δήμος.
9.    Για την εκδίωξη εκπροσώπου Τύπου από συνεδρίαση επιτροπής του Δήμου. Μετά την απόπειρα «λογοκρισίας» δημοτικών συμβούλων , επιχειρεί  την λογοκρισία στον Τύπο, επειδή δεν του αρέσουν όσα γράφονται. Δεν έχει τέτοιο δικαίωμα γιατί ο Δήμος δεν είναι σπίτι του. Τέτοιο δικαίωμα
Η απόφαση του Χρήστου Χουρσόγλου να παραιτηθεί από τις Δημοτικές Επιτροπές στις οποίες συμμετείχε τα προηγούμενα δύο χρόνια ,συνέπεσε με την εφαρμογή της αμισθίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν διάφορα σχόλια. .
Ο  ίδιος ανέφερε και στις επιστολές του ότι παραιτήθηκε για να έχουν την ευκαιρία και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να συμμετέχουν ενεργά.

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΕ ΡΕ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΝΙΑΣΤΗΚΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ.ΚΟΠΗΚΕ Η ΜΑΡΜΙΤΑ ΤΑΜΙΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)