Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ



«Με επιστολή του ο Βουλευτής ζητάει την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Έδεσσας για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία»


Θετικός εμφανίστηκε ο Υπουργός Εσωτερικών  κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης στο αίτημα του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη για την οικονομική ενίσχυση των Δήμων που επλήγησαν από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις. Ο κ. Σταμενίτης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι, οι Δήμοι του Νομού Πέλλας υπέστησαν τεράστιες ζημίες, κυρίως στα αρδευτικά τους δίκτυα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο φράγμα της Μαργαρίτας του Δήμου Έδεσσας, το οποίο όπως σημειώνει ο Βουλευτής στην επιστολή του: «δεν άντεξε την ορμητικότητα των νερών και υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή. Η καταστροφή του φράγματος θέτει πλέον ζήτημα στην αντιπλημμυρική προστασία και την άρδευση αγροτικής έκτασης 800 στρεμμάτων με κερασιές που εξυπηρετούνταν αποκλειστικά από το φράγμα»

Δεδομένης της δύσκολής οικονομικής συγκυρίας και παράλληλα με τη γνωστή σε όλους μεγάλη μείωση των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Βουλευτής ζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση από το Υπουργείο, ώστε να καταστεί εφικτή η αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων  που έχουν προκύψει, καθώς όπως σημειώνει: «Οι προσπάθειες που θα καταβληθούν από τους Δήμους για την αποκατάσταση των ζημιών πριν την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου δεν θα μπορέσουν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς την οικονομική συνδρομή του Κράτους».

Ο Υπουργός αναγνώρισε το μέγεθος της ζημιάς και την αναγκαιότητα για άμεση εξεύρεση λύσης και δεσμεύτηκε ότι, θα προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς στην παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης, με την υποβολή του αιτήματος από το Δήμο Έδεσσας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)