Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

«Εγκρίθηκε η πρόσληψη αναισθησιολόγου για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών»


ΕΝΑ-ΕΝΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ.



Με συνεχείς προσπάθειες, μελέτη των θεμάτων σε βάθος και συντονισμένες ενέργειες, δίνεται λύση  στα προβλήματα που απασχολούν τα Νοσοκομεία του Νομού μας.


Ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και, για ακόμη μια φορά, του εξέθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας. Πρώτον, την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, δεύτερον, την υποβάθμιση της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας, τρίτον, της απουσία Οργανικής Θέσης Δερματολόγου στο ίδιο Νοσοκομείο και τέλος, τη μείωση των Οργανικών Κλινών για το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών .

Ο Υπουργός αναγνώρισε ότι πράγματι υπάρχουν ελλείψεις και θα πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, ενώ ενέκρινε άμεσα την πρόσληψη επικουρικού Αναισθησιολόγου για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών και σημείωσε ότι θα επακολουθήσει και δεύτερη φάση. Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών πήρε μια από τις δέκα θέσεις ιατρών που εγκρίθηκαν για όλη την Ελλάδα.

Αναφορικά με τα προβλήματα των Νέων Οργανισμών ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε το Βουλευτή ότι επιμελείται προσωπικά του θέματος και ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στις απαραίτητες διορθώσεις, αφού πρώτα λάβει τις εισηγητικές εκθέσεις (31-03-2013).

Τέλος, το ζήτημα της διοικητικής έδρας του Νέου Οργανισμού έχει παραπεμφθεί, εδώ και ένα μήνα, στο Νομικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας , το οποίο καλείται να συμπληρώσει το κενό που εντοπίζεται στο νόμο. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)