Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ



ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΦΤΕΡΟΣ

Δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτόν τον κόσμο, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...
... και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος!
Άλμπερτ Αϊνστάιν


Με Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (Δ6Α 1119185 ΕΞ 2012/28.8.2012, ΑΔΑ: Β4ΦΑΗ-Ξ2Ζ και ΑΔΑ: Β4ΘΒΗ-ΝΣΚ) συστήθηκε η Ειδική Επιτροπή επεξεργασίας του σχεδίου για τις ενοποιήσεις των Δ.Ο.Υ.
Τα μέλη της επιτροπής και όλοι όσοι ασχολήθηκαν με το αντικείμενο ήταν  μόνο σαράντα επτά (47). Τόσα λίγα άτομα για να πετύχουν ένα τόσο σπουδαίο αποτέλεσμα
Στόχος (Εκτός των άλλων): Οι υφιστάμενες Δ.Ο.Υ. να έχουν κύρος και να είναι προσανατολισμένες στην εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Το σχέδιο υλοποιήθηκε και ζούμε όλοι μας καθημερινά στιγμές ευτυχίας και ευδαιμονίας όταν εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να μεταβαίνουμε ακόμα και για τις πιο απλές υποθέσεις στην Έδεσσα.
Με μεγάλη χαρά πολίτες,  ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι, αγρότες  καταπολεμούμε  την ανία της καθημερινότητας μας, περνάμε την ώρα μας ευχάριστα κάνοντας δημόσιες σχέσεις και κοινωνικές συναναστροφές περιμένοντας στην ουρά στους άνετους διαδρόμους και στο ευχάριστο περιβάλλον του Διοικητηρίου στην Έδεσσα, ευλογώντας και δοξολογώντας όσους συνέβαλλαν με την συμμετοχή τους ή με την απουσία τους στην επίτευξη του σπουδαίου αυτού σχεδίου.
Πραγματικά ένοιωσα ανακούφιση και σιγουριά για την επιτυχία του σχεδίου,  όταν συνδημότης από τον Αρχάγγελο με ειλικρίνεια και απόλυτη ηρεμία, μου εκμυστηρεύτηκε ότι επιτέλους αντιλήφθηκε  την φροντίδα και την στοργή της πολιτείας  κατά την διάρκεια της ευχάριστης διαδρομής των  εβδομήντα  χιλιομέτρων έως την Έδεσσα για να θεωρήσει ένα μισθωτήριο συμβόλαιο, έζησε ένα ευχάριστο διάλλειμα από την δουλειά του  και περιμένοντας στην ουρά ανάμεσα σε   χαρούμενους και κυρίως και ευχαριστημένους και ήρεμους συμπολίτες παρακαλούσε από μέσα του να μην προλάβει να τελειώσει αυθημερόν ώστε να έχει την ευκαιρία της απόλαυσης και την επόμενη ημέρα.
Η εξυπηρέτηση από ευχάριστα ξεκούραστους, ευχαριστημένους από το καθημερινό πήγαινε-έλα στην Έδεσσα υπαλλήλους, άψογη.  Χαμογελαστά πρόσωπα, ευτυχία και ευδαιμονία σε όλο της το μεγαλείο. Και κυρίως αίσθημα ευγνωμοσύνης από όλους, πολίτες και υπαλλήλους για την πολιτεία.

Η αισιοδοξία μου για το μέλλον ενισχύθηκε αφού κατάλαβα ότι η πολιτεία συνεχίζει την προσπάθειά της για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση των υπηρεσιών της και της δικής μου καθημερινότητας. Η προσπάθεια που γίνεται για την μετακίνηση των υπηρεσιών όσο πιο μακριά από την περιοχή μας είναι συντονισμένη και μελετημένη σωστά. Η δουλειά θα τελειώσει σίγουρα.
Αυτή η διαρκής μέριμνα δεν έχει τέλος.
Προηγήθηκε η Δ.Ε.Η.
Ακολούθησε η Δ.Ο.Υ.
Σειρά έχει  το Ι.Κ.Α.
Πάρα πολλές ευκαιρίες για επίσκεψη στην όμορφη Έδεσσα.
Πολλές αφορμές για ένα τονωτικό και θεραπευτικό διάλλειμα από την εργασία μας.
Έτσι χάνονται άχρηστες εργατώρες και ξοδεύονται  χρήματα που περισσεύουν.
Ελέγχεται η παραγωγικότητα, εξισορροπείται  η προσφορά και η ζήτηση και συγκρατείται η υπεράναπτυξη που παρουσιάζει η οικονομία μας.
Απορώ μόνο με την αδράνεια που παρουσιάζει ο συμπαθής κλάδος των ψυχολόγων,  ψυχαναλυτών και ψυχιάτρων που βλέπουν ότι σε λίγο το επάγγελμα τους θα σβήσει αφού η πολιτεία φροντίζει για την ψυχική υγεία των πολιτών.

Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω άλλη μια φορά όσους έβαλαν το λιθαράκι τους,  συνέβαλλαν και εξακολουθούν ακούραστα και με πάθος  να εργάζονται ή να μην εργάζονται για την αναβάθμιση και την βελτίωση της καθημερινότητας μας.


Επικουρικά για ενίσχυση των απόψεων μου παραπέμπω σε δύο πολύ σημαντικά έργα και συμβουλεύω την περαιτέρω ανάγνωσή τους με στόχο όχι την στείρα ενημέρωση αλλά την αυτογνωσία σε όσους αναγνωρίζουν την αξία της και την επζητούν. Το πρώτο είναι «Η τεράστια συμβολή της βλακείας στον σύγχρονο βίο» του Ευάγγελου Λεμπέση και το δεύτερο «Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητος» του Claudio Chipolla.

Αριδαία 30 Απριλίου 2013

Σταύρος Κοφτερός

3 σχόλια:

  1. otan to komma sou diorize athroa apo to parathiro
    esy pou isoun megale na kataggeileis ta filarakia sou?
    den dikaiousai na milas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

      Διαγραφή
    2. 12:37 μάλλον είσαι κομπλεξικός και βλαξ. ο ανθρωπος ασχολειται με την ουσια και εσυ μ' αυτον. εχει σημασια ποιος τα λεει, η τι λεει? προφανως εισαι κρατικοδιαιτος και δεν γνωριζεισ τι ειναι ταλαιπωρια. καποιοι σαν εσενα ευθυνονται γι' αυτα που τραβαμε και μυγιαζονται οταν τα ακουν.

      Διαγραφή

(3)