Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Αθωώθηκε ο Γ. Παπαδόπουλος



ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 




Αθωώθηκε πρόσφατα από το εφετείο Θεσσαλονίκης ο πρώην Αντιδήμαρχος Γιαννιτσών  και νυν του κόμματος ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος κατηγορείτο  για νόθευση τιμολογίων την εποχή που ήταν προμηθευτής του Δήμου πριν από μια δεκαετία περίπου. Τότε  , όπως υποστήριζε ο ίδιος, είχε ξεκινήσει ένας διαρκής πόλεμος προς το πρόσωπό του επειδή δεν πειθαρχούσε κομματικά στις δημοτικές εκλογές και κατέβαινε με δικό του συνδυασμό , με αποτέλεσμα  να χαλάν οι  τοπικές πολιτικές ισορροπίες. Για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρχε ένα έντονο  εκδικητικό πολιτικό παρασκήνιο  και στην συνέχεια η εμπλοκή του σε δήθεν υπερτιμολογήσεις.
αρχηγός
Το δικαστήριο στην απόφασή του μεταξύ άλλων αναφέρει,  ότι ουδεμία παραπλάνηση μπορούσε να προκληθεί στους υπαλλήλους του Δήμου Γιαννιτσών  που είχαν στα χέρια τους τα γνήσια αντίγραφα  των επίδικων νοθευμένων εγγράφων , βάσει των οποίων όφειλαν να εξοφλήσουν  τις σχετικές οφειλές του Δήμου Γιαννιτσών  .Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης την απόδοση της χρηματικής εγγύησης που είχε κατατεθεί ως περιοριστικός όρος. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τα τιμολόγια είχαν εκδοθεί από την μητέρα του και όχι από τον ίδιο.
Ο Εισαγγελέας της έδρας μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι πρώτη φορά όχι μόνο ζητά, αλλά απαιτεί την αθώωση του κατηγορουμένου και να γίνει σε βάθος έρευνα για να βρεθούν οι πραγματικοί καταχραστές . 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)