Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Μύλος για τις εκλογές στο ΦOΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας




Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να διενεργηθούν τελικά οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.




Μετά την καθυστέρηση στην προκήρυξη των εκλογών ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος με προχθεσινή απόφαση αφαίρεσε από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη την ευθύνη προκήρυξης εκλογών για το ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα ζήτησε από το δήμαρχο Ευόσμου-Κορδελιού Στάθη Λαφαζανίδη να τις προκηρύξει αυτός εντός πέντε ημερών με την ιδιότητα του δημάρχου του δεύτερου μεγαλύτερου πληθυσμιακά δήμου στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» ο κ. Καρούντζος είχε στείλει το προηγούμενο διάστημα τρεις επιστολές προς τον κ. Μπουτάρη, επισημαίνοντάς του την υποχρέωσή του σύμφωνα με το νόμο να προχωρήσει τις διαδικασίες. Πηγές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σημείωναν πως οι εκλογές σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να έχουν γίνει ήδη από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και ότι, αν δεν υπήρχε αυτή η εξέλιξη, θα κινδύνευε ο ίδιος ο γενικός γραμματέας να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος. Την ίδια ώρα πληροφορίες από το δήμο Θεσσαλονίκης λένε πως ο κ. Μπουτάρης εξετάζει να προσφύγει κατά της απόφασης στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς φέρεται να υποστηρίζει πως οι εκλογές μπορεί να πραγματοποιηθούν ώς και το τέλος του έτους βάσει παράτασης που έχει δοθεί.
Πάντως ο κ. Μπουτάρης είχε ανακοινώσει δημόσια το Φεβρουάριο πως οι εκλογές για το ΦΟΔΣΑ, ο οποίος θα διαχειριστεί μεγάλα έργα που αφορούν τη διαχείριση απορριμμάτων, όπως ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης και ο ΣΜΑ Ευκαρπίας, θα γίνονταν ώς το τέλος Μαρτίου. Παράλληλα είχε ανακοινώσει και τη δική του υποψηφιότητα για την προεδρία του νέου φορέα. Επιστολή με την οποία ζητούσε την άμεση προκήρυξη εκλογών και την οποία κοινοποίησε στο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης είχε στείλει προ δεκαπέντε ημερών ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης Μιχάλης Γεράνης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.
Πηγη:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΣΣ Από τον Δήμο Αλμωπίας εκπρόσωπος στον ΦΟΔΣΑ είναι ο Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)