Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ 2ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ






Το Σάββατο 25 Μαΐου και την Κυριακή 2 Ιουνίου, έγιναν στους Προμάχους και στην Αριδαία, αντίστοιχα ο 10ος και ο 11ος αγώνας του 2ου Πρωταθλήματος Προσανατολισμού Αλμωπίας, με 51 συνολικά συμμετοχές.
Ο αγώνας της Αριδαίας χαρακτηρίζεται μάλλον εύκολος και έγινε μέσα στην πόλη με αφετηρία το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας. Ο αγώνας όμως των Προμάχων, ήταν πραγματικά δύσκολος, και πραγματοποιήθηκε στην θέση Άσπρη Πέτρα, μία περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς που εμφανίζονται εκεί σπάνια παγκοσμίως γεωλογικά φαινόμενα.
ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ 11ο(ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ) ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 2ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ, ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
   Α΄Δημοτικού: δεν θα δοθεί κανένα μετάλλιο, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.
   Β΄Δημοτικού: ο Γιώργος Στόικος από το Δ/Σ Σωσάνδρας παίρνει χρυσό μετάλλιο, και μετάλλιο θα διεκδικήσουν ακόμα η Ελένη Γκιώση και η Γεωργία Ιωάννου από το Δ/Σ Γαρεφείου.
   Γ΄Δημοτικού: ο Νέαρχος Ρίζος από το 4ο Δ/Σ Αριδαίας παίρνει χρυσό μετάλλιο, και ακόμα θα διεκδικήσουν κάποιο μετάλλιο η Μαρία Ιωάννου, η Άννα Μάρκου και η Μαρία Παρασκευά από το Δ/Σ Γαρεφείου.
   Δ΄Δημοτικού: μετάλλιο έχουν εξασφαλίσει ο Θεόδωρος Βασίλογλου και ο Νηρέας Καραδημητρίου από το 4ο Δ/Σ Αριδαίας, καθώς και ο Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης από το Δ/Σ Εξαπλατάνου. Μετάλλιο θα διεκδικήσουν στον τελευταίο αγώνα  ο Δημήτρης Κίτσος και ο Θεόφιλος Λάζιος από το 4ο Δ/Σ Αριδαίας, ο Ίβαν Μπίνος, ο Άγγελος Νικολάου και ο Χρήστος Τζάκος από το Δ/Σ Γαρεφείου.
   Ε΄Δημοτικού: μετάλλιο έχουν εξασφαλίσει Γιάννης Βασίλογλου και ο Γιώργος Τρύπκος από το 4ο Δ/Σ Αριδαίας και ο Βαγγέλης Ασβεστόπουλος από το Δ/Σ Εξαπλατάνου και θα διεκδικήσουν ακόμα οι Γιάννος Νικολαΐδης, Βασιλική Καλόγνωμου, Δήμητρα Στεφανίδου από το 4ο Δ/Σ Αριδαίας, ο Πέτρος Γκιώσης, η Δήμητρα Μπίνου, η Ευαγγελία Τουρλάκη από το Δ/Σ Γαρεφείου και η Μαριλένα Καλτερεμτζή από το Δ/Σ Μηλιάς.
   Στ΄Δημοτικού: μετάλλιο έχουν εξασφαλίσει ο Ανδρέας Γκέσος και ο Αποστόλης Καλαϊτζίδης από το Δ/Σ Εξαπλατάνου. Μετάλλιο θα διεκδικήσουν στον τελευταίο αγώνα ο Γιώργος Μήντσης από το Δ/Σ Σωσάνδρας, η Δήμητρα Κοσμίδου, η Μαρία Σμέου, η Βασιλική Σταματιάδου, η Φρειδερίκη Στεφανίδου, η Μαρία Τζιγκαούρι και η Σοφία Βλάχου από το 4ο Δ/Σ Αριδαίας, η Άννα Καρασαββίδου και η Αθανασία Στόικου από το Δ/Σ Εξαπλατάνου και η Ελένη Μάρκου από το Δ/Σ Γαρεφείου.
(στα παιδιά δημοτικού δεν θα δοθούν μόνο τρία μετάλλια ανά κατηγορία)
   Κορίτσια Γυμνασίου: είναι η πιο ανοικτή κατηγορία για το ποια θα πάρει και ποιο μετάλλιο. 38 κορίτσια (14 από Γ/σιο Εξαπλατάνου, 13 από Γ/σιο Προμάχων, 9 από το 2ο Γ/σιο Αριδαίας, 1 από το 1ο Γ/σιο Αριδαίας και 1 από το Γ/σιο Φούστανης) μπορούν να κερδίσουν μετάλλιο, με πιθανότερες τις Καββαδία Μαρία-Χριστίνα (2ο Αριδαίας, 68 βαθμοί), Καλκαβούρη Μαρία (2ο Αριδαίας, 67 βαθμοί), Τούλιου Σταυρούλα (Γ/σιο Προμάχων, 62,5 βαθμοί), Ζηκάκη Ελένη (Γ/σιο Εξαπλατάνου, 57 βαθμοί), Παρτσανάκη Μαρία (Γ/σιο Προμάχων, 54,5 βαθμοί), Γιαλαμοίδου Σοφία (2ο Αριδαίας, 45 βαθμοί), Μποζίνη Σωτηρία (2ο Αριδαίας, 39 βαθμοί). Στον τελευταίο αγώνα θα δοθούν μέχρι και 50 βαθμοί.
   Αγόρια Γυμνασίου: το χρυσό μετάλλιο από τον 11ο ακόμα αγώνα έχει κατακτήσει ο Αλκιβιάδης Καρασαββίδης από το 2ο Γ/σιο Αριδαίας ο οποίος κατάκτησε και το αργυρό μετάλλιο στους έφηβους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Για τις επόμενες θέσεις του βάθρου θα παλέψουν στον τελευταίο αγώνα οι Σαλίου Φραντσέσκος, Κανάκογλου Πολυχρόνης, Τραπεζανίδης Αποστόλης από το Γ/σιο Εξαπλατάνου και οι Κωστινάς Δημήτρης και Παπατάσος Θωμάς(χρυσό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων) από το Γ/σιο Προμάχων.
   Κορίτσια και Αγόρια Λυκείου: δεν θα δοθεί κανένα μετάλλιο, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.
   Ενήλικες Γυναίκες: από τον 10ο αγώνα έχουν εξασφαλιστεί τα μετάλλια στις γυναίκες και είναι ίδια με την κατάταξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προσανατολισμού (και τα τρία μετάλλια τα κατέκτησε η Αλμωπία). Στην 1η θέση είναι η Τραπεζανίδου Ελευθερία από την Κωνσταντία, στην 2η θέση είναι η Καμενίδου Μαργαρίτα από την Αριδαία και στην 3η θέση είναι η Κοντάκου Δήμητρα από την Αριδαία.
   Ενήλικοι Αντρες: το χρυσό μετάλλιο το έχει κατακτήσει ο Τραπεζανίδης Γιώργος (14ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα)από τον Εξαπλάτανο, το αργυρό το έχει κατακτήσει ο Τσολάκης Δημήτρης (2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα)από την Κομοτηνή, και το χάλκινο διεκδικητές είναι ο Κουκουρής Κωνσταντίνος(3ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα)από την Θεσσαλονίκη, ο Γκεβρέκης Ευστάθιος (1ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα) από την Κομοτηνή και ο Πασόης Ευστάθιος από την Αριδαία.
(στους έφηβους, τις νεανίδες και τους ενήλικους θα δοθούν τρία μετάλλια ανά κατηγορία καθώς και έπαινοι τους οποίους θα ορίσει η οργανωτική επιτροπή)
   Ομαδική κατηγορία Γυμνασίων: η βαθμολογία μετά και τον 11ο αγώνα είναι: Γ/σιο Προμάχων (240 βαθμοί), Γ/σιο Εξαπλατάνου(187 βαθμοί), 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας(178,5 βαθμοί), Γ/σιο Φούστανης(171 βαθμοί), και ακολουθούν μακριά τα άλλα σχολεία.
Η οργανωτική επιτροπή του 2ου Πρωταθλήματος Προσανατολισμού Αλμωπίας, και ο σχεδιαστής των αγώνων Δημήτρης Καραδημητρίου, θέλει να ευχαριστήσει την ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας-Ήφαιστος, την ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε. και τον Λάμπη Ελευθεριάδη, για τον καθοριστικό ρόλο τους στον αγώνα της Άσπρης Πέτρας. Λόγω του ότι ο αγώνας έγινε σε απόκρημνη και απομονωμένη περιοχή, κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή των διασωστών της ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας-Ήφαιστος, οι οποίοι ακροβολισμένοι σε επίκαιρες θέσεις των διαδρομών και με την βοήθεια ασυρμάτων και μίας μοτοσυκλέτας παρακολουθούσαν, ειδικά τους ανήλικους αθλητές στα επικίνδυνα σημεία του αγώνα. Κρίθηκε επίσης απαραίτητη η παρουσία οχήματος 4Χ4 που μας διάθεσε η ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε. . Το όχημα με οδηγό τον Λάμπη Ελευθεριάδη από τα χαράματα της ημέρας του αγώνα που ανέβασε στον βράχο τα απαραίτητα υλικά , και μέχρι αργά το απόγευμα που είχε αποχωρήσει με ασφάλεια και ο τελευταίος διαγωνιζόμενος, συνέδραμε τους αθλητές και την οργανωτική επιτροπή για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)