Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Πληρωμές Ενισχύσεων





Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά την αίτηση τροποποίησης του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, που θα υποβληθεί από τη Διαχειριστική Αρχή τις επόμενες ημέρες και στην οποία θα περιλαμβάνεται η τροποποίηση του ύψους των πληρωμών για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις των αγροπεριβαλλοντικών επενδυτικών δράσεων,
από τις 29 Ιουνίου θα αρχίσει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η άμεση πληρωμή αυτών που εκκρεμούν και ανέρχονται σε ποσό ύψους 40 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, για τις νέες προκηρύξεις σχετικές με τη βιολογική γεωργία, την κτηνοτροφία και τη μείωση της νιτρορύπανσης, η συμβασιοποίηση θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Ταυτόχρονα, έως τα τέλη Ιουνίου θα γίνει αποπληρωμή των σφαλμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2012 και όλων των ειδικών καθεστώτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Οι πληρωμές αυτές εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 10 εκατ. ευρώ.

Επίσης, αμέσως μετά την πληρωμή των υπολοίπων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2012 τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, θα γίνει η πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το έτος 2012 σε περίπου 70.000 δικαιούχους κτηνοτρόφους, ύψους 130 εκατ. ευρώ και μάλιστα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, για την έγκαιρη προμήθεια ζωοτροφών σε χαμηλότερες τιμές από τους κτηνοτρόφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες,

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.

Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:

Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

Aridaia-gegonota.blogspot.com

(3)