Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Απαγόρευση εισόδου σε Σκοπιανή δημοσιογράφο



ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ





Τη δυσφορία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τις διαστάσεις που έλαβε στην ΠΓΔΜ το θέμα της ελληνικής άρνησης εισόδου σε δημοσιογράφο, εξέφρασε ο επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια πρέσβης Θ. Λαλάκος.



Ειδικότερα, η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Dvevnik» Ίβανα Κόστοφσκα θέλησε να εισέλθει στην Ελλάδα «για ιδιωτικούς σκοπούς», πλην όμως στον μεθοριακό σταθμό δεν της επετράπη η είσοδος.

Το θέμα γνώρισε δημοσιότητα στην ΠΓΔΜ, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε ανακοίνωσή του, με την επισήμανση πως «δεν επιθυμεί να υπεισέλθει στη διακριτική ευχέρεια των αρμοδίων αρχών ενός κυρίαρχου κράτους», υπεισέρχεται αμέσως μετά για να επικρίνει την Ελλάδα ότι «παραβιάζει την ελευθερία της κίνησης».

Ο Έλληνας πρέσβης στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εξέφρασε την ενόχληση της Αθήνας για τα σχόλια που έγιναν Σκόπια αναφορικά με ένα θέμα που «άπτεται αποκλειστικά της ελληνικής έννομης τάξης». Το θέμα θεωρείται λήξαν και μετά από την επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών ΔημήτρηςΑβραμόπουλος με τον ομόλογό του Νίκολα Πόποσκι.

Πηγη: zougla.gr



Ζήτησαν εξηγήσεις για την απαγόρευση εισόδου μιας δημοσιογράφου στη χώρα


Περίπου 30 δημοσιογράφοι από την ΠΓΔΜ πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι συγκέντρωση έξω από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα στη δημοσιογράφο της εφημερίδας των Σκοπίων «Ντνέβνικ» (Dnevnik) Ιβάνας Κόστοφσκα.

Οι συγκεντρωμένοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας και ζήτησαν από την ελληνική διπλωματική αρχή στα Σκόπια να δώσει εξηγήσεις και να γνωστοποιήσει τους λόγους που απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα στη δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ντνέβνικ», μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το όλο θέμα προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σε προ ημερών ανακοίνωση του, εξέφρασε την έκπληξη του για την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα της δημοσιογράφου.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει εκφράσει την «ενόχληση» της Ελλάδας για τις διαστάσεις που έλαβε στην ΠΓΔΜ το θέμα απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα σε δημοσιογράφο εφημερίδας των Σκοπίων.

Για το θέμα αυτό, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης. Αβραμόπουλος και της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι είχαν τηλεφωνική συνομιλία πριν από μερικές ημέρες και για το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το θέμα θεωρήθηκε «λήξαν».

-----------------------
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος είχε κάνει εκτενές ρεπορτάζ για τα Λουτρά Πόζαρ και το ΄Ανω Λουτράκι πριν από ένα μήνα περίπου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)