Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη της Θ. Τζάκρη στις πληγείσες από την σφοδρή χαλαζόπτωση περιοχές στην Βεγορίτιδα.





Τις περιοχές της Βεγορίτιδας που επλήγησαν από το χαλάζι που έπεσε χθες 29-6-2013 επισκέφθηκε η βουλευτής του ΠAΣOΚ κ. Θ. Τζάκρη.
  Και πιο συγκεκριμένα η κ. Tζάκρη επισκέφτηκε :  τον Άγιο Αθανάσιο, τη Ζέρβη, την Παναγίτσα, τα Ξανθόγεια και την Άρνισσα όπου επισκέφθηκε καλλιέργειες παρουσία αγροτών και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την σφοδρότητα του χθεσινού καιρικού φαινομένου που κατέστρεψε ολοσχερώς καλλιέργειες κερασιών, μήλων και ροδακίνων στις παραπάνω περιοχές.
Αμέσως μετά επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο τον οποίο ενημέρωσε για την σφοδρότητα του φαινομένου και τα υψηλά ποσοστά της πρωτοφανής ζημίας που υπέστησαν οι καλλιέργειες οι οποίες επλήγησαν στις παραπάνω περιοχές και από τον οποίο ζήτησε την άμεση παρουσία του ΕΛΓΑ στην περιοχή, για την επισήμανση των ζημιών και την χωρίς καθυστέρηση έναρξη των εξατομικευμένων εκτιμήσεων, ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα το εκτιμητικό έργο και να καταστεί δυνατή η ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών, που βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση εξαιτίας της ολοσχερούς καταστροφής που τους άφησε χωρίς εισόδημα λίγες μέρες πριν την έναρξη της συγκομιδής και ενώ έχουν καταβάλλει το σύνολο των καλλιεργητικών δαπανών και κόπων.
Ο κ. ΄Eξαρχος διαβεβαίωσε την κ. Τζάκρη πως αύριο το πρωί θα βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές η επόπτρια του ΕΛΓΑ για το νομό Πέλλας παρουσία κλιμακίου για την πραγματοποίηση των πρώτων επισημάνσεων, καθώς επίσης και για την άμεση έναρξη των εξατομικευμένων εκτιμήσεων, εφόσον στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βεροίας υπηρετεί σώμα 60 περίπου εκτιμητών γεωπόνων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για να μπορεί το κατάστημα να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες για εκτιμήσεις που έχουν προκύψει από τις πρόσφατες θεομηνίες.
Η κ. Τζάκρη δήλωσε ότι θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του εκτιμητικού έργου και θα βρίσκεται σε καθημερινή σε επαφή με τους αγρότες μέχρι και την οριστική τους αποζημίωση.-





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)