Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Αντίδραση στην περαιτέρω υποβάθμιση της Αλμωπίας



 


 ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΕΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ-

Το επικείμενο κλείσιμο του ΤΕΑ Αριδαίας έρχεται να προστεθεί στην ταχύτατη πορεία υποβάθμισης της Αλμωπίας με την απομάκρυνση σειράς υπηρεσιών και την απειλή ότι θα ακολουθήσουν και άλλες.
Η ευθύνη της κυβέρνησης στην εξέλιξη αυτή είναι πολύ μεγάλη με δεδομένες τις αυθαίρετες , χωρίς δημόσια διαβούλευση και χωρίς να πάρει καν την γνώμη της τοπικής κοινωνίας , αποφάσεις της στο όνομα της διοικητικής μεταρρύθμισης που έχουν σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση του κοινωνικού ιστού, την διάλυση κάθε έννοιας αποκέντρωσης και δημοκρατίας και την επαναφορά της Αλμωπίας στην κατάσταση που ήταν ( από πλευράς υπηρεσιών) πριν μισό αιώνα.
Η πρωτεύουσα του Νομού κάθε πρωί είναι γεμάτη πολίτες της Αλμωπίας που ταλαιπωρούνται ποικιλοτρόπως ιδιαίτερα στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες με συνεχείς μετακινήσεις και έξοδα για να κάνουν τη δουλειά που πριν λίγο καιρό έκαναν στην Αλμωπία.
Ο Δήμος Αλμωπίας – δυστυχώς- παρακολούθησε και παρακολουθεί τις καταστροφικές για την περιοχή εξελίξεις παθητικά, δεν μπήκε μπροστά, δεν οργάνωσε την αντίσταση των πολιτών της.  Ήταν απλά θεατής κάνοντας για «τα μάτια του κόσμου» κάποιες συναντήσεις σχεδόν κατόπιν εορτής, στην ουσία υπό μορφή μνημόσυνων. Οι ευθύνες της συμπολίτευσης αλλά  – εν πολλοίς- και της αντιπολίτευσης στον Δήμο είναι μεγάλες. Βρίσκονται σε πλήρη και προφανή δυσαρμονία με την σοβαρότητα της κατάστασης και αναλώνονται σε κούφιες αντιπαραθέσεις στα Δημοτικά συμβούλια για το θεαθήναι.
Παρέμβαση τώρα σε όλα τα κέντρα αποφάσεων για :
   Να μην απομακρυνθεί το ΤΕΑ Αλμωπίας
   Να γίνει ουσιαστικότερη η λειτουργία του τμήματος της ΔΟΥ που λειτουργεί στην Αλμωπία για να διεκπεραιώνει στην Αριδαία το δυνατόν περισσότερες υποθέσεις
   Να μην απομακρυνθεί το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ
   Καμιά σκέψη να μην περάσει από το μυαλό κανενός για απομάκρυνση Πυροσβεστικής και Δασαρχείου
   Δημόσια διαβούλευση και σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας για όποια αλλαγή μελετάται που να αφορά την ζωή της περιοχής και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες συνιστά σοβαρό ζήτημα ισοπολιτείας και δημοκρατίας
Άμεσα ο Δήμος να οργανώσει την αντίσταση των πολιτών στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής. Να εκφράσει την οργή και την αγανάκτηση των Αλμωπαίων για την μη ισότιμη αντιμετώπιση τους και την αναλγησία των κυβερνητικών επιλογών που γυρίζουν πίσω μισό αιώνα την Αλμωπία κάνοντας της μεγάλο χωριό. 

5 σχόλια:

  1. Αϊντε ρε πολιτικάντηδες του κερατά με δήθεν "αριστερό προσωπείο".
    Απολύονται άνθρωποι, αυτοκτονούν άνθρωποι, πετσοκόβονται μεροκάματα & μισθοί ανθρώπων, κλείνουν μαγαζιά ανθρώπων, ξεκληρίζονται άνθρωποι από τις παραγωγές & τα χωράφια τους, ξεπουλιέται καθημερινά η δημόσια περιουσία, κλείνουν μία-μία οι δημόσιες υπηρεσίες...
    και ΣΕΙΣ ΣΗΚΩΣΑΤΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ( ή έστω παρδαλή ΡΟΖ και άλλα χρώματα )ΣΗΜΑΙΑ για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ !!!
    Θάθελα να καταλάβω σε τι διαφέρετε από τους ΤΖΑΜΤΖΟ-ΚΑΡΑΣΜΑΝΟ-ΣΤΑΜΕΝΙΤΟ-ΤΖΑΚΡΗΔΕΣ και την τακτική των δικών τους ανακοινώσεων για κάθε ... επέτειο και γιατί τέλος πάντων θέλετε να τους διαδεχτείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο για τον ... "βλαχοδήμαρχο τΟυ ΠΑΣΟΚ" σύμφωνα με τον αρχηγό σας κ.Τσίπρα ... λουστείτε τον, μιας και τον υποστηρίξατε και τον υποστηρίζετε (;;;)σαν ΣΥΡΙΖΑ με όλες σας τις δυνάμεις στην Αλμωπία.
    Και καλλιεργείτε σε όλους μας την αυταπάτη, ότι μπορεί ένας..."βλαχοδήμαρχος" να οργανώσει την αντίσταση των πολιτών. Πάλι κοροϊδεύετε τον κόσμο και μάλλον κοροϊδεύετε και τους "αριστερούς εαυτούς σας" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε είναι ολοφάνερη η εμπάθεια σου αφου κανεις copy paste το περισπουδαστο σχόλιο σου απο blog σε blog για να πεις τι;
      Προφανώς τα μεγάλα προβλήματα είναι η επικίνδυνη πολιτικη που εξαθλιωνει την κοινωνία για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι και οι μικρομεσαίοι φτωχοί, που δημιουργει την πολύχρονη ύφεση, που ακυρώνει την δημοκρατία. Και η επικίνδυνη κυβέρνηση που τελειώνουν τα ψωμιά της τώρα που ο κόσμος σηκώνεται απο τον καναπέ και διεκδικεί να φύγουν.
      Ομως για μας τους Αλμωπεις είναι πολυ σοβαρη η ταχύτατη υποβάθμιση της περιοχής που με αφορμή το ΤΕΑ αναδεικνύεται στην ανακοίνωση. Η πορεία αυτη πρέπει να αναστραφει.
      Όσο για τα δημοτικά πραγματικα είσαι βαθια νυχτωμενος και δείχνεις την εμπάθεια σου, εχε λίγη υπομονή, δεν βλάπτει...

      Διαγραφή
    2. Για την ουσία της κριτικής στην Ανακοίνωσή σαν ΣΥΡΙΖΑ ούτε λόγος να γίνεται ( "κουβέντα για τη ταμπακιέρα" ΣΎΝΤΡΟΦΕ και όσο για την εμπάθεια - άστα να πάνε !.
      Για το Δήμο και την προηγούμενη υποστήριξη Πασόη, επίσης ούτε κουβέντα. Όση υπομονή και να κάνεις κανείς, η πραγματικότητα για το χτες & το σήμερα δεν αλλάζει. Το τι θα γίνει αύριο θα το δούμε, εκτός και αν επιτέλους εμφανιστείτε διακριτά στα Δημοτικά πράγματα και δεν κρυφτείτε για μια ακόμη φορά σε συνδυασμούς "βλαχοδημάρχων" του ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ευελπιστώντας σε Αντιδημαρχίες, Προεδρίες Επιτροπών, κλπ αξιώματα, όπως γίνεται τις προηγούμενες τετρετίες και στους τοπικούς Δήμους ΕΔΕΣΣΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, αλλά και πανελλαδικά. Αλλού είναι η ... Νύχτα σύντροφε !!!

      Διαγραφή
  3. tι ανακοινωση ειναι αυτη ρε συντροφια; Εσεις έπρεπε να είστε πρωτοπόροι για να κλεισουν ολες αυτες οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν μονο χαραμοφαηδες. Είμαστε στο 2013. Υπάρχει πραγματικά ουσιαστικός λόγος να υπαρχει το ΤΕΑ Αριδαίας? Υπάρχει ουσιαστικός λόγος να υπάρχει η ΔΟΥ Αριδαίας και Έδεσσας? Υπάρχει πραγματικός λόγος να υπάρχει το Δασαρχείο και η Πυροσβεστική Αριδαίας και Έδεσσας? οχι φιλοι μου δεν υπαρχει ουσιαστικος λόγος να υπάρχουν. Ετσι κ αλοιως όλα συγκεντρώθηκαν στο ιντερνετ και στην Θεσ,νίκη, οποτε αργα ή γρήγορα θα τα κλείσουν, όλα τα αλλα κ η φασαρια γινεται επειδη θιγονται συμφέροντα ορισμενων, οχι όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)