Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Πολλά ερωτηματικά με την παραίτηση του Στ. Καραμαριά από την προεδρία του Συνδέσμου Καθαριότητας Αλμωπίας.

 


Τουλάχιστον περίεργη  μπορεί να χαρακτηριστεί η παραίτηση που υπέβαλλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου καθαριότητας Αλμωπίας Σταύρος Καραμαριάς.
  Το ίδιο και περισσότερο περίεργοι είναι και οι λόγοι που φέρεται ότι επικαλείται , σύμφωνα με αποσπάσματα που είδαν το φως της Δημοσιότητας,αλλά και ο χρόνος που επιλέγει για κάτι τέτοιο. Αν όντως αληθεύουν όσα δημοσιεύτηκαν , και ειδικά το σημείο  που αναφέρει  « ότι καταλογίζει σημαντικές ευθύνες στο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρη Πασόη, καθώς όπως αναφέρει δε μπήκε στη διαδικασία να ασχοληθεί με τα προβλήματα του ΧΥΤΑ και τον άφησε έκθετο, παρότι είχε διάθεση να προσφέρει.» Αν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια επίκληση. Αν ήταν να ασχολείται ο Δήμαρχος τότε σε τι χρειαζότανε ο πρόεδρος και η Διοίκηση; Προφανώς θα πρόκειται ενδεχομένως σε κακή μεταφορά του κειμένου της παραίτησης ή σε λάθος διατύπωση. Δεν είναι δυνατό αιρετός με συγκεκριμένη ανάθεση καθηκόντων  να δέχεται και να ανέχεται να τον υποκαθιστά άλλος. Ούτε λίγο ούτε πολύ να αποδέχεται ,εμμέσως πλην όμως σαφώς, δημόσια ότι είναι …ανίκανος.
Δεν αποκλείεται  Ο Σταύρος Καραμαριάς να παραιτήθηκε υπό το βάρος των συνεχών πιέσεων μέσω ερωτήσεων για την μη ορθή λειτουργία του ΧΥΤΑ , ιδίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ . Αρμόδιος για την ορθή λειτουργία του ΧΥΤΑ και την ευθύνη επίβλεψης του εργολάβου που είχε αναλάβει την διαχείριση ,ήταν ο ίδιος. Από την πλευρά του  ο εργολάβος ΄σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες προέβη σε σειρά αντισυμβατικών ενεργειών χωρίς να του γίνει ουσιαστικά ούτε μία παρατήρηση. Βέβαια η παραίτησή του δεν τον απαλλάσσει από καμία ευθύνη ,αν προκύψει κάτι τέτοιο
Δεν αποκλείεται πίσω από την παραίτηση του Στ. Καραμαριά να υπάρχουν και άλλα . Προφανώς τα γνωρίζει ο ίδιος. Ενδεχομένως αν δώσει την παραίτησή του στην Δημοσιότητα να εξηγηθούν πολλά. Η βαλίτσα όμως μάλλον πάει λίγο πιο μακριά .
Το βέβαιο είναι ότι μάλλον δεν είναι μαθημένος σε «βαθύτερα» πολιτικά παιχνίδια. Για τον λόγο αυτό δεν αισθανόταν  ιδιαίτερα καλά στην εκδήλωση για την Τρίτη ηλικία στην Αριδαία ,την Κυριακή  , καθώς καθόταν δίπλα στον Δήμαρχο . Ηδη είχε ενημερώσει ηλεκτρονικό μέσο για την παραίτησή του , χωρίς καν να το γνωρίζει ο Δήμαρχος. Μόνο που το μέσο που την προανήγγειλε τον εξέθεσε πολύ γρήγορα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)