Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Παρών ο ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας



Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο πλευρό των κτηνοτρόφων που διαδήλωσαν σήμερα έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Παρόντες ήταν ο υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κανταράς, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου- Πασχαλίδου υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Αγροτικού για τη ζωική παραγωγή, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης Δέσποινα Χαραλαμπίδου , η Βουλευτής Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή καθώς και ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Ρώσσιος.
Στην συνάντηση οι εκρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ άκουσαν με προσοχή τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και τους εξέφρασαν την συμπαράστασή τους. Κατόπιν ο Τάσος Κανταράς, η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και η Αφροδίτη Σταμπουλή συμμετείχαν στην συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των συλλόγων της ΠΕΚ στην κεντρική Μακεδονία με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε ότι η Περιφέρεια δεν πρέπει να χάσει ούτε λεπτό και από τη μια θα πρέπει να απαιτήσει τα αναγκαία κονδύλια για την στελέχωση και υλοποίηση ενός προγράμματος στήριξης της κτηνοτροφικής παραγωγής, από την άλλη όμως θα πρέπει να πιέσει με κάθε θεσμικό ή πολιτικό μέσο την ίδια την κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους τον τον εμπαιγμό σε βάρος του κτηνοτροφικού κόσμου.

Η δυναμική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ αντανακλά τη σημαντική θέση που κατέχει στην κυβερνητική του πρόταση η αγροτική οικονομία και πιο συγκεκριμένα ο κλάδος της κτηνοτροφίας, που υποφέρει τον τελευταίο καιρό εκτεταμένες καταστροφές εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών της συγκυβέρνησης. Η δριμεία περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης, τα παιχνίδια γύρω από το ζήτημα του «φρέσκου» γάλακτος, η ευρωπαϊκής ΚΑΠ, η ακατανόητη πολιτική της κυβέρνησης στον ορισμό των βοσκοτόπων, η εξαιτίας των απολύσεων και της αποδεκάτισης της κρατικής μηχανής αδυναμία των δημόσιων φορέων να προλάβουν και να αναχαιτίσουν ασθένειες, όπως ο καταρροϊκός πυρετός και η ευλογιά, ολοκληρώνουν με επιτυχία έναν κύκλο δεκαετιών προσπαθειών των ελληνικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ως στόχο είχε την πλήρη αποδυνάμωση της ελληνικής κτηνοτροφίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου του καταθέτει επίκαιρη επερώτηση για την κτηνοτροφία, η οποία θα αναδείξει την κρισιμότητα της κατάστασης και θα φέρει την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματά της προ των ευθυνών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)