Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Τα «βενιζελικά» μαχαίρια βγήκαν στο ΠΑΣΟΚ

Ο Ανδρουλάκης αμφισβητεί… Φώφη

Γράφει ο Πολιτικός


​Μαχαίρια έχουν βγει στο ΠΑΣΟΚ και για πρώτη φορά φαίνεται τόσο ξεκάθαρα ο διχασμός ανάμεσα στην ηγεσία του κόμματος και την ομάδα του πρώην γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη.
Την αφορμή έδωσαν τεχνικές και διαδικαστικές διαφορές που προέκυψαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ωστόσο το πρόβλημα είναι βαθύτερο και καταδεικνύει τους δύο κόσμους πάνω στους οποίους κινείται η Χαριλάου Τρικούπη.
Η μεν Φώφη Γεννηματά επιθυμεί την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου αρχών περί τα τέλη Ιουνίου, ωστόσο οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι θεωρούν ότι η ηγεσία του κόμματος όφειλε να υλοποιήσει τις αποφάσεις του συνεδρίου δρομολογώντας ένα συνέδριο στο οποίο θα αναδειχθεί και νέα ηγεσία και θα γίνει νέο ξεκίνημα για την κεντροαριστερά.
Υπό αυτήν την έννοια είναι σαφές ότι η πορεία προς το συνέδριο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για την κ. Γεννηματά, η οποία πλέον νιώθει ολοένα και πιο κοντά της τη σκιά του ευρωβουλευτή και πρώην γραμματέα ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη να τη βαραίνει.
Επίσης σαφές γίνεται ότι κάποια στιγμή ο Ανδρουλάκης θα τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και θα βγει μπροστά ως επίσημος υποψήφιος για τη διαδοχή της.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειωτέον πως διατηρεί καλές σχέσεις με τους παλαιούς εκσυγχρονιστές, άρα και το σχήμα Διαμαντοπούλου-Ραγκούση-Φλωρίδη, ενώ γέφυρες επικοινωνίας έχει διατηρήσει και με το Ποτάμι. ​​
​Την ίδια ώρα φαίνεται πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει αθόρυβα μεν αλλά συνειδητά διαρρήξει τις σχέσεις του με την Γεννηματά επιλέγοντας να μην εμφανίζεται σε καμία από τις κομματικές εκδηλώσεις μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου.​
Πηγή: enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)