Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ενημερωτική συνάντηση του ΑΦΟΣ Αλμωπίας

 



ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ

Ενημερωτική  ημερίδα για τα μέλη του διοργάνωσε ο ΦΟΣ Αλμωπίας η Ένωση το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις του , Παρουσιάστηκαν όλες οι φορολογικές αλλαγές , αλλά και οι μεταβολές στην απασχόληση αλλοδαπών εργατών , κυρίως Αλβανών από αγρότες. Η εκδήλωση του ΑΦΟΣ ήταν σημαντική καθόσον πέραν των τρεχόντων θεμάτων οι αγρότες ενημερώθηκαν από επιστήμονες για τις δράσεις του Προγράμματος  Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ που «άνοιξαν» και τα σχέδια βελτίωσης που προδημοσιεύτηκαν.
Παρο ήτα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Σηφάκης  ο οποίος ενημέρωσε  τους αγρότες για τις εξελίξεις στην επισιτιστική βοήθεια, για την διαδικασία μετάκλησης εποχιακών εργατών γης και το πέρασμα της πληρωμής του στα έξοδα του αγρότη, για τις επικείμενες αποφάσεις για τα «στέκια» και το νομοσχέδιο που μπαίνει στη Βουλή για την πληρωμή από τους εμπόρους σε δύο μήνες το αργότερο.
Αναφέρθηκε αναλυτικά στις τελευταίες προσπάθειες και συσκέψεις με Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων ( μαζί με άλλους συναδέλφους του από άλλους γειτονικούς Νομούς) για την άμεση επίλυση του θέματος των Αλβανών εργατών γης και της διευθέτησης του θέματος με τα «στέκια» σε τρόπο που να λειτουργούν νομιμοποιημένα καθώς και την αποφυγή αθέμιτου ανταγωνισμού με τις οργανώσεις παραγωγών και τους συνεταιρισμούς.
Ακόμη απάντησε σε ερωτήματα των παρισταμένων.
Ο Πρόεδρος του ΑΦΟΣ Αλμωπίας Παντελής Μπερμπέρης ενημέρωσε  τους αγρότες ότι ο ΑΦΟΣ συμπληρώνει τις δηλώσεις ΟΣΔΕ στις καλύτερες τιμές, ενώ όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες παρέχονται εντελώς δωρεάν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)