Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ.......!!!!!!!! ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟΙΚΙΑ.......!!!!!!!!ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.......!!!!!!!!

Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης


Η αποθεσμοποίηση και ο εξευτελισμός της χώρας είναι γεγονός!!! Κάτι τέτοιο, τεκμαίρεται από τη συζήτηση για το δεύτερο προαπαιτούμενο της λίστας με τις εκκρεμότητες της β΄ αξιολόγησης, που αφορά σε διορθώσεις επί της εισηγητικής έκθεσης του νόμου περί των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ο οποίος ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο και ρητά όριζε ότι αυτές (Σ.Σ.Ε), αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής ήτοι 21-8-2018, επανέρχονται στο καθεστώς που όριζε ο προγενέστερος Ν. 1876/1990!!!!

Είναι ίσως η πρώτη φορά, που οι δανειστές απαιτούν κυνικά διόρθωση όχι στην ψηφισμένη διάταξη νόμου, αλλά στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου!!!!! Θλιβερή λοιπόν εξέλιξη, αν όχι εξευτελιστική, δεδομένου ότι η αιρετή Ελληνική Κυβέρνηση, επιφυλάσσει ανερυθρίαστα στη Βουλή των Ελλήνων ήτοι στο κυρίαρχο Νομοθετικό σώμα, ρόλο διακοσμητικού στοιχείου. Για πολλοστή φορά η Βουλή, σε συνθήκες απόλυτου, εξευτελιστικού, ταπεινωτικού συμβιβασμού, καλείται να επικυρώνει ειλημμένες αποφάσεις κατά το δοκούν των όψιμων, ιδιοτελών «κηδεμόνων» και δανειστών της χώρας. Το ερώτημα όμως είναι πότε και πως η χώρα, θα ανακτήσει ξανά την αίσθηση εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της...!!!!!
 Χρήστος Κ. Μακρίδης

Πολιτικός Επιστήμων - Τεχ. Γεωπόνος - Παιδαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου