Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Πώς αντιδρά ο ευρωπαϊκός πολιτικός κόσμος στα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών
  • Νίκη χωρίς αυτοδυναμία για τη Μέι
  • Συγκρατημένες οι αντιδράσεις του ευρωπαϊκού πολιτικού κόσμου
Οι Βρετανικές εκλογές δεν ανέδειξαν αυτοδύναμο νικητή με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκονται στον αέρα σημαντικά ζητήματα όπως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Τόσο στη Βρετανία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο οι αντιδράσεις για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι συγκρατημένες.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, λέει ο γερμανός ΥΠΕΞ
«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ μετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών.
«Θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό γιατί ο χρόνος περνάει», είπε στο γερμανικό δίκτυο ZDF ο Ροτ, ο οποίος ανήκει στους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).
«Ανεξάρτητα από το ερώτημα ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση στη Βρετανία, ο χρόνος κυλάει…Έχουμε λιγότερο από δύο χρόνια για να διαπραγματευτούμε την έξοδο…επομένως δεν θα πρέπει να χάσουμε χρόνο τώρα», πρόσθεσε.
«Έκπληξη» το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών, σύμφωνα με τον Φιλίπ
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ εκτίμησε σήμερα ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία, όπου οι Συντηρητικοί της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έχασαν την αυτοδυναμία τους, αποτελεί «ένα είδος έκπληξης», όμως δεν «θέτει υπό αμφισβήτηση» τη θέση των Βρετανών αναφορικά με το Brexit.
Η Τερέζα Μέι έχασε το στοίχημα, εκτίμησε ο Μοσκοβισί
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι «έχασε το στοίχημα» που είχε βάλει προκηρύσσοντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές, καθώς το κόμμα της έχασε την αυτοδυναμία του, εκτίμησε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.
«Η κυρία Μέι έχασε το στοίχημά της και άρα βρίσκεται σε μια λιγότερο απλή θέση, διότι κατά βάθος δεν γνωρίζει τους συσχετισμούς σήμερα το πρωί για να κυβερνήσει», εξήγησε ο Μοσκοβισί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
Οι Συντηρητικοί πλέον πρέπει να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με άλλο κόμμα ή να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας.
Σε ό,τι αφορά τους πιθανούς της εταίρους η Μέι «μπορεί να βρει στους Ιρλανδούς Ενωτικούς, που παραδοσιακά είναι πιο κοντά στους Συντηρητικούς. Όμως ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, θα σχηματίσει μια κυβέρνηση ιδιαίτερα σύντομη», εκτίμησε ο Γάλλος επίτροπος.
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)