Κυριακή 20 Μαΐου 2018

19η Μαΐου: Με ορίζοντα την εθνική αυτογνωσία…



*Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

Ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, που λειτουργεί ως πηγή φρονηματισμού, εθνικής αφύπνισης και ιστορικής αυτογνωσίας. Ημέρα μνήμης των άταφων αδελφών μας, που έζησαν απέραντες στιγμές δοκιμασίας, ανείπωτης φρίκης και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας τους από τις ορδές του αιμοδιψούς Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Που γίνεται κίνητρο και αφετηρία της νέας ποντιακής αναγέννησης. Σημαία και αγώνας για το μεγαλείο και την θριαμβευτική δικαίωση των ανείπωτων προσδοκιών και των ανεκπλήρωτων οραμάτων της ποντιακής κοινωνίας.
Εμείς, οι νεότεροι Έλληνες ποντιακής καταγωγής, υπακούοντας στις προσταγές των θυμάτων της Γενοκτονίας και τις επιταγές των αδούλωτων ανταρτών του ποντιακού έπους, έχουμε ιερό χρέος-καθήκον που απορρέει από την ηθική του ανθρώπινου πολιτισμού, να αγωνιστούμε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και την αμετάκλητη καταδίκη της Τουρκίας. Για μας, όσοι αρνούνται τη γενοκτονία, εντός ή εκτός της χώρας, πολιτικά κόμματα ή προσωπικότητες, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να μεταθέτουν χρονικά την αναπόφευκτη σύγκρουση με τη συνείδησή τους.
Κάθε κομμάτι της ψυχής μας είναι διαποτισμένο από το μεγαλείο της μαρτυρικής κι αγιασμένης γης του Πόντου. Η πορεία μας, καθημερινά, δε μπορεί παρά να αποσκοπεί σε μια προσωπική προσπάθεια, να σώσουμε μέσα μας ένα δώρημα αλήθειας κι ένα χάρισμα ζωής ήτοι την ποντιακή μας ταυτότητα, συνείδηση και καταγωγή, συνώνυμα, αν μη τι άλλο, της Ελληνικής μας ψυχής…..


 Χρήστος Κ. Μακρίδης

Πολιτικός Επιστήμων 
- Τεχ.Γεωπόνος - Παιδαγωγός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)