Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ζητάει και τα ρέστα η Περιφέρεια Κεντικής Μακεδονίας



ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Ο ΚΛΕΙΣΕΝΗΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΛΕΖΑΝΤΑ

 ΤΗΣ ΚΑΛΟΑΡΕΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ




Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση, ζητά με ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.
Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας υιοθέτησε το ψήφισμα της παράταξης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, «Αλληλεγγύη», με αυξημένη πλειοψηφία (υπερψήφισαν τρεις περιφερειακές παρατάξεις: «Αλληλεγγύη», «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» και «Πολίτες Μπροστά»), στο οποίο επισημαίνει τα εξής:

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για τη «μεταρρύθμιση» στην Αυτοδιοίκηση δεν λύνει απολύτως κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, πολλαπλασιάζει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι.
Η Κυβέρνηση επέλεξε αντί να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης να καταθέσει μια πρόταση, που απορρυθμίζει την Αυτοδιοίκηση και αποφεύγει να μπει στην ουσία ζητημάτων, όπως η λειτουργία Περιφερειών και Δήμων, ο εκσυγχρονισμός τους, η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, η οικονομική και διοικητική τους αυτοτέλεια, η δραματική συρρίκνωση της χρηματοδότησής τους κ.ά.
Η νομοθετική παρέμβαση που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών υποθηκεύει το μέλλον της Αυτοδιοίκησης, καθώς ασχολείται κυρίως με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος.
Το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε συνιστά εμπαιγμό για την Αυτοδιοίκηση, δεν περιλαμβάνει καμιά από τις τεκμηριωμένες προτάσεις των αυτοδιοικητικών θεσμών, που έχουν κατατεθεί στην Κυβέρνηση εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας, της χώρας και των πολιτών. Είναι ένα νομοσχέδιο συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό και θέτει σε ομηρία την Αυτοδιοίκηση.
Γι’ αυτούς τους λόγους, το σχέδιο νόμου επιστρέφεται στην Κυβέρνηση ως απαράδεκτο.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζητά από την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει τη διαδικασία του διαλόγου και της διαβούλευσης για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης επί της ουσίας και από μηδενική βάση.
 ---------
Στο μεταξύ κανείς δεν μιλάει για την υποτίμηση της Πέλλας , που εξακολουθεί να έχει διορισμένο Αντιπεριφερειάρχη. Ούτε καν αυτοί οι σύμβουλοι του  νομού .  Είναι βέβαιο ότι ο Περιφερειάρχης δεν θα τολμούσε σε καμιά άλλη περιφερειακή ενότητα να έχει διορισμένο σε τέτοιο πόστο, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα . Εμπράκτως όμως δίνει την εντύπωση πόσο εκτιμά την Πέλλα . Ας αφήσουν τον Κλεισθένη και ας ασχοληθούν λίγο με την καθημερινότητα και ας αρχίσουν να λύνουν κανά πρόβλημα . Φτάνει πια τόση λεζάντα για το τίποτα . Μέχρι πότε θα ταΐζουν κουτόχορτο τον κόσμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)