Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΙΓ' ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ Επισκέψεις Σχολειών και κοινού στην ΙΓ΄ Μαθητιάδα



Με κεντρικό σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» 1200 μαθητές από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο θα συναντηθούν και φέτος στην Πρώτη Σερρών, από 18 έως 22 Μαίου, για να συμμετέχουν στην ΙΓ' Μαθητιάδα.

Για 13η φορά  μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης καθώς και άτομα όλων των ηλικιών από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και το εξωτερικό, θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν  στις εγκαταστάσεις της Μαθητιάδας και να συμμετέχουν σε αθλητικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δράσεις  βιώνοντας την εμπειρία του «κόσμου της Μαθητιάδας».
Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν όλους τους αγωνιστικούς χώρους  και να παρακολουθήσουν από κοντά 35 Ολυμπιακά αθλήματα καθώς και να δοκιμαστούν σ' αυτά μέσα από τις δράσεις κοινού που είναι ειδικά σχεδιασμένες για άτομα που θέλουν να γνωρίσουν τα αθλήματα χωρίς να αγωνιστούν.
Έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε όλα τα γνωστά αλλά και σε μη διαδεδομένα αθλήματα όπως ξιφασκία, τραμπολίνο κ.ά. ενώ στο σύνολο των ολυμπιακών αθλημάτων προστίθενται για πρώτη φορά  το ράγκμπι και το γκόλφ. Εκτός από τους αγώνες, διεξάγονται επιδείξεις Παραολυμπιακών αθλημάτων από αθλητές με αναπηρία, ενώ μέσω του το Παραολυμπιακού Πάρκου, προσφέρεται η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας στους επισκέπτες, μαθητές και θεατές.
Παράλληλα , διεξάγονται  38 δράσεις και εκθέσεις στο χώρο της Μαθητιάδας και συγκεκριμένα  στο χώρο του Πολιτισμού. Οι «Γωνιές Ελλάδος» και η έκθεση  αυθεντικών  Ολυμπιακών δαδών αποτελούν ένα μοναδικό ταξίδι εμπειριών για τους επισκέπτες. Ταυτόχρονα δράσεις καλλιτεχνικών εργαστηρίων,  τεχνικής ντεκουπάζ και ζωγραφικής, αλλά και εργαστήρια Βιολογίας ξυπνούν αισθήσεις και αναζητήσεις του μυαλού σε μικρούς και μεγάλους.
Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν την Πρώτη  για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της ΙΓ’ Πανελλήνιας Μαθητιάδας  μπορούν να ενημερώνονται από τη σελίδα της Μαθητιάδας www.mathitiada.gr
Γραφείο Τύπου
Πανελλήνιας Μαθητιάδας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2324061604
www.mathitiada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)