Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Είμαστε Μακεδόνες...

«


...και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα».
 Πατριωτικές κορόνες από το Ντιμιτρόφ...

O υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "European Western Balkans", υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως, «είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα».

Ο Σκοπιανός υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για...
το αποτέλεσμα του επικείμενου δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι η συμφωνία καλύπτει τα περισσότερα «ευαίσθητα ζητήματα», όπως το είδος της γλώσσας και της εθνικότητας. Και έκανε λόγο για «Μακεδόνες» και «μακεδονική γλώσσα».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «καταφέραμε να βρούμε έναν τρόπο, ώστε να διακρίνουμε επαρκώς και σε ικανοποιητικό βαθμό το τι εννοούμε Μακεδονία εδώ στην ΠΓΔΜ και τι εννοούν Μακεδονία εκεί στην Ελλάδα».

Ο Ντιμιτρόφ αναφέρθηκε, επίσης, στις δυσκολίες του συμβιβασμού, εξηγώντας πως δεν ήταν εύκολος για καμία από τις δύο πλευρές. «Οι Έλληνες έκαναν λιγότερα, καθώς δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι γι’ αυτούς, αλλά και πάλι πρόκειται για έναν δύσκολο συμβιβασμό», είπε χαρακτηριστικά...

1 σχόλιο:

  1. Α ρε βούρλο που βρήκες πιο μπροστά τα δικά μας τα βούρλα και σε κάνανε μάγκα για να μιλάς τώρα για πράγματα που όλοι σας θα τά βλέπατε με το μακαρόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)