Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Χρήστος Αρχοντίδης .


 

Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Χρήστος Αρχοντίδης, ο οποίος είχε διατελέσει μεταξύ άλλων και προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.

Ο Χρήστος Αρχοντίδης συνέδεσε το όνομά του με την θρυλική ομάδα του Αλμωπού , ως προπονητής στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας. Είχε μεγάλη αγάπη στην περιοχή και κάθε φορά που τον καλούσε η ομάδα δεν αρνήθηκε να ξανακαθήσει στον πάγκο της.
Ο Αλμωπός τον είχε τιμήσει για την προσφορά του.  





Ο Χρήστος Αρχοντίδης γεννήθηκε στον Λευκώνα Σερρών στις 26 Ιουνίου του 1938 και υπήρξε προπονητής σε δεκάδες συλλόγους του ελληνικού ποδοσφαίρου από τα μέσα της δεκαετίας του '70, έως το 2005, με τελευταίο σταθμό τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Στις αρχές του 1982, στη σημαντικότερη στιγμή της προπονητικής του καριέρας, ο Χρήστος Αρχοντίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ελλάδας, αντικαθιστώντας τον Αλκέτα Παναγούλια.

Το ντεμπούτο του στον «γαλανόλευκο» πάγκο πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1982 στο γήπεδο της Ριζούπολης, όταν η Ελλάδα υποδέχθηκε σε φιλική αναμέτρηση την Ανατολική Γερμανία. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι και ο τελευταίος του αγώνας ήταν και πάλι εναντίον της Ανατολικής Γερμανίας, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ δύο χρόνια αργότερα.




Συνολικά βρέθηκε στον πάγκο τις Ελλάδας σε 21 αγώνες, έχοντας απολογισμό, 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 13 ήττες. Κορυφαία στιγμή της θητείας του ήταν η ισοπαλία 0-0 που απέσπασε στο παλιό Γουέμπλεϊ από την Αγγλία, σε αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1984.

Η κηδεία του θα γίνει στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης 
στον Λευκώνα Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)