Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Τα μετέωρα βήματα στο Δημαρχείο Αλμωπίας



 Πολύ γρήγορα τα νέα αφεντιά  του Δήμου Αλμωπίας  δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν το παν να απογοητεύσουν την συντριπτική πλειοψηφία  του κόσμου που στο β γύρο τους κατέστησε κυρίαρχη δύναμη.
Μέχρι στιγμής δείχνουν να είναι στα χαμένα , χωρίς να έχουν κληθεί καν  να διαχειριστούν δύσκολα ζητήματα. Λειτουργώντας με περίεργες αντιλήψεις  το μόνο που καταφέρνουν είναι να  βάζουν αυτογκόλ.  Το θέμα με την «περίεργη» απόφαση να κλείσουν τα Λουτρά Πόζαρ και ο πολύ περισσότερο περίεργος τρόπος αντιμετώπισης και περιπλοκής  ενός απλού ζητήματος , σε πανελλήνιο θέμα  με αρνητικές επιπτώσεις  , δεν πήρε ακόμα μια λογική εξήγηση από την κοινή γνώμη.
Η  αντιδημοκρατική λογική να αποκλειστεί η αντιπολίτευση από όλα τα όργανα της Διοίκησης είχε μόνο αρνητικό αντίκτυπο, επιβαρύνοντας τους δύο εταίρους  της συγκυβέρνησης  με χαρακτηρισμούς  ολοκληρωτισμού και φασισμού.
Τις τελευταίες μέρες βοά όλη η Αλμωπία με τους πειραματισμούς  και τα καψόνια στους εργαζόμενους του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ , με αποτέλεσμα εκτός από την ταλαιπωρία των εργαζομένων , να χάνονται άσκοπα εργατοώρες  σε βάρος των ωφελούμενων. Ο αναβρασμός  στους εργαζόμενους είναι γενικός σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες . Το απόγευμα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΑ, που με διάφορες διαρροές κατηγορεί τους εργαζόμενους ως κοπανατζήδες . Χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής  καμιά επίσημη ανακοίνωση ή διευκρίνιση για το θέμα. Φυσικά η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει κρυφτεί από τα ΜΜΕ.
Η σημερινή δημοτική αρχή πράττει  τα ίδια και χειρότερα σε όσα κατηγορούσε τον προκάτοχό της για την δράση εξωθεσμικών.
Ακόμα και σύμβουλοι του δημάρχου ,που γνωρίζουν από διαδικασίες και νομοθεσίες ,φέρονται να αγανακτούν με την όλη κατάσταση , που στην ουσία δημιουργεί αδικαιολόγητα  προβλήματα, ενώ ο Δήμαρχος δικαιούται εκ του νόμου να προσλάβει ειδικούς συνεργάτες .
Τα πυρά στρέφονται κυρίως κατά της Μελίτας Χισκάκη   υποψήφιας με τον Χρήστο Μπάτση η οποία δεν εξελέγη και η οποία από 1ης Σεπτεμβρίου   φέρεται να έχει αναλάβει  ύπατα καθήκοντα, χωρίς ακόμα νομικώς και επισήμως να  υπάρχει κάτι τέτοιο. Με αυτή την τακτική δεν αποκλείεται να καούν οι αγαθές της προθέσεις για προσφορά, διότι κατά τον νόμο πρόκειται περί κλασσικής περίπτωσης  αντιποίησης αρχής . Και αν γίνει κάποιο  παρατράγουδο με εργαζόμενους , κανείς δεν γνωρίζει ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις.
Δεν υπάρχει δε μέχρι στιγμής  λογική εξήγηση για ποιον λόγο δεν την προφυλάσσουν και γιατί δεν επιταχύνουν τις διαδικασίες  για την νόμιμη πρόσληψή της , για να μπορεί να ασκεί νόμιμα τα όποια καθήκοντά της. Ούτε και για ποιον λόγο βιάζεται τόσο πολύ και η ίδια να ασκεί καθήκοντα που δεν δικαιούται προς το παρόν να έχει. Δίνοντας παράλληλα λαβή για σχόλια  περί λειτουργίας εξωθεσμικών παραγόντων .
Υπάρχει και η παρατραβηγμένη άποψη , ότι το θέμα της Μελίτας να έχει επιπτώσεις και στον ίδιο τον Δήμαρχο, κάνοντας μάλιστα λόγο και για έκπτωση από το αξίωμά του , σε πιθανή προσφυγή οποιουδήποτε στην Δικαιοσύνη.

5 σχόλια:

  1. Τα σχόλια μάλλον δεν άρεσαν κ τι καλύτερο από το να σβηστούν φυσικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και πολύ καλά κάνει πέτρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ώρα δουλειάς.Ας δούνε και οι καινούργιοι στο Δήμο τι ακριβώς γίνεται και μετά κρίνουμε.Όπως λέει ένας γνωστός ...πριν λίγα χρόνια Αριδαία Έδεσσα πήγαιναν χέρι χέρι...εδώ και 7-8 χρόνια η Εδεσσα έγινε Ευρωπαική πόλη και η Αριδαία υποβαθμισμένη αγροτούπολη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ubi nihil vales, ibi nihil velis. (Για το Μελιτάκι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Δε ζητάει τίποτα , αυτός που δεν αξίζει τίποτα!"

      Διαγραφή

(3)