Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ο ένας στους 56 αστυνομικούς στη χώρα θα φυλάει 5 Πανεπιστημιακούς χώρους

Βασίλης Σκουρής
Βασίλη Σκουρή

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ούτε …Καμπούλ να ήταν τα ελληνικά Πανεπιστήμια! Τι θα κάνουν από 200 αστυνομικοί κάθε μέρα στην πρώην ΑΣΟΕΕ; Πόση αστυνομική δύναμη έχει το Μενίδι; Στα «κάγκελα» ως και ο Γιώργος Κύρτσος!

Απίστευτο και όμως αληθινό: Ο ένας στους 56 αστυνομικούς που θα διαθέτει η χώρα θα φυλάει πέντε πανεπιστημιακούς χώρους!

Και εξηγούμαστε, για το παράλογο του πράγματος:

-Η δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας ανέρχεται σε 55.000 άνδρες και γυναίκες.

-Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προσλαμβάνονται 1.000 νέοι αστυνομικοί, προκειμένου να συγκροτήσουν τη νεοσύστατη Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Προβλημάτων! Ο ένας στους 56 αστυνομικούς, δηλαδή, που θα διαθέτει η χώρα, θα φυλάσσουν πέντε Πανεπιστήμια: Καποδιστριακό, Πολυτεχνείο και Οικονομικό (πρώην ΑΣΟΕΕ) στην Αθήνα, το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη και το Πανεπιστήμιο Πατρών!

Ούτε η …Καμπούλ να ήταν τα ελληνικά Πανεπιστήμια, ούτε άντρα κακοποιών-λες και οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι …εγκληματίες!

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, την πρώην ΑΣΟΕΕ, για παράδειγμα, αν η νέα αστυνομική δύναμη επιμεριστεί ισομερώς στους πέντε πανεπιστημιακούς χώρους που θα κατοικοεδρεύει, θα βρίσκονται 200 αστυνομικοί! Ερώτηση: Έχει τόση δύναμη το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, που αστυνομεύει μια από τις μεγαλύτερες και πιο δύσκολες περιοχές της χώρας; Έχει τόση δύναμη η Αστυνομική Διεύθυνση Μενιδίου, με τα γνωστά φαινόμενα εγκληματικότητας στη συγκεκριμένη περιοχή;

Σκεφτείτε και κάτι ακόμα για το ανορθολογικό του πράγματος: Τι θα κάνουν πχ στην πρώην ΑΣΟΕΕ ή στο Πανεπιστήμιο Πατρών από 200 αστυνομικοί; Μύγες θα σκοτώνουν κάθε μέρα; Ή, μήπως, κάθε ημέρα έχει φαινόμενα εγκληματικότητας στην κάθε σχολή; Είναι δυνατόν;

Είναι δε χαρακτηριστικό πως ως και ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος ξεσηκώθηκε: «Όχι άλλες προσλήψεις αστυνομικών, χρειαζόμαστε προσλήψεις επιστημόνων», επισημαίνει –και διαμηνύει- προς την κυβέρνηση. Και δεν τον λες και … «μπαχαλάκια» ή «υποστηρικτή της ανομίας» τον Γιώργο Κύρτσο- το αντίθετο θα λέγαμε!

ΥΓ: Όσοι αντιτίθενται στον, όντως, ιδεοληπτικό νόμο Μητσοτάκη- Κεραμέως, κατά τη γνώμη της στήλης, θα πρέπει να παραδεχτούν τα προβλήματα που υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και να καταθέσουν τις δικές τους πειστικές προτάσεις για τη διόρθωση της κατάστασης.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)