Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

ΛΑΚΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ,

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ

ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 

 

 

O Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας , Λάκης  Προκοπίδης, ήταν προσκεκλημένος (Παρασκευή 15-1-2021)

στην εκπομπή του Ράδιο Αλμωπία, «Τα στραβά και τ΄ ανάποδα της Αλμωπίας και όχι μόνο», με τους   Πέτρο Σαμάνδη και Χρήστο Παπαδόπουλο.

Στην διάρκεια της ωριαίας περίπου εκπομπής, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου, της αναπτυξιακής προοπτικής της Λουτρόπολης του Πόζαρ , τα νέα δεδομένα που διαγράφονται με το νέο θεσμικό πλαίσιο και της ανάπτυξης της τεχνολογίας. Την ψήφιση ενός νέου οργανισμού του Δήμου, την δημιουργία ενός νέου αποτελεσματικού μοντέλου λειτουργίας του Δήμου που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα προβλήματα άρδευσηςτου καλοκαιριού και την αδυναμία της διοίκησης να διεκπεραιώσει την διαδικασία ανάδειξης εργολάβου συντήρησης των γεωτρήσεων, την εγκατάλειψη της παραποτάμιας περιοχής «Δασάκι»

και τρόπους αξιοποίησης, του Κολυμβητηρίου κ.α.

 

Για το θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Λουτρακίου, πρότεινε την δημιουργία ενόςνέου Καταστατικού, που θα βοηθήσει την Επιχείρηση να διαμορφώσει μια εξωστρεφή πολιτική για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών. Κυρίαρχο ζήτημα στο νέο καταστατικό, πρέπεινα είναι η θεσμική εκπροσώπηση στη Διοίκηση της Επιχείρησης των τοπικών φορέων, χωρίς να αλλάζει η χωροταξική κατανομή των μελών της, όπως ισχύει τώρα.

Ο κ. Προκοπίδης άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή, την οποία χαρακτήρισε κατώτερη των

περιστάσεων, χωρίς σχέδιο για την επόμενη ημέρα των προκλήσεων και των ευκαιριών.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Προκοπίδη, ήταν τα παρακάτω:

 

«16 μήνες έχουν παρέλθει από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής και πλέον μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για την λειτουργία του Δήμου.

Δυστυχώς ο κόσμος έχει απογοητευθεί και δεν τρέφει καμία ελπίδα στην δημοτική αρχή, για την επίλυση βασικών ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου. Όλο και πληθαίνουν οι φωνές που αναφέρονται σε μια χαμένη τετραετία, όλο και περισσότεροι πολίτες που εμπιστεύθηκαν την παρούσα δημοτική αρχή, πιστεύουν ότι αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.

Αρνήθηκαν την πρόθεσή μας για δημιουργία κλίματος συναίνεσης σ΄ όλη την λειτουργία του Δήμου και ο Δήμαρχος επέλεξε να κινηθεί εγωιστικά, έχοντας ως κυρίαρχη άποψη, ότι και μόνοι μας μπορούμε.

Με ευκαιριακές συνεργασίες και αξιοποιώντας παραθυράκια του νόμου, απέκλεισε την

αντιπολίτευση από όλες τις Δημοτικές επιχειρήσεις και τα θεσμικά όργανα λειτουργίας του Δήμου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία ενημέρωση επί όσων συζητιούνται σε αυτές.

Έχουμε μια διοίκηση που φυγομαχεί, που αποκλείει τους δημοσιογράφους από τις συνεδριάσεις του  Δημοτικού Συμβουλίου και έχει αναδείξει σε προσφιλή της μέθοδο, ¨κρύβουμε τα προβλήματα κάτω  από το χαλί¨.

Πελαγοδρομεί, αδυνατεί να αντιμετωπίσει απλά ζητήματα, που αφορούν την λειτουργία του Δήμου και κυρίως δεν έχει σχέδιο που θα οδηγήσει το δήμο στην επόμενη εποχή των προκλήσεων και των ευκαιριών.

Απουσιάζει ο ουσιαστικός διάλογος για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες του  Δήμου.

Ο Συνδυασμός μας Ενωμένοι για την Αλμωπία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες, έχει  σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καταθέτοντας σειρά προτάσεων και ασκώντας εποικοδομητική  κριτική.

Αυτό απαιτεί ο θεσμικός μας ρόλος. Αυτό απαιτεί το 40% των πολιτών, που μας εμπιστεύτηκε στις  εκλογές του 2019.

Με την παρουσία μας στα Δ.Σ., έχουμε αποδείξει, ότι ήμασταν η μοναδική παράταξη με

ολοκληρωμένο σχέδιο διοίκησης του Δήμου και υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό, για να το υλοποιήσει.

Ένα σχέδιο που αφορά τον νέο ρόλο της αυτοδιοίκησης, την θεσμική θωράκιση των αποφάσεων το Δ.Σ., την αξιοποίηση των τεχνολογικών επιτευγμάτων, την ενεργή συμμετοχή των πολιτών για την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στις αποφάσεις των οργάνων διοίκησης, την αποκέντρωση στη λήψη των αποφάσεων, την τουριστική προβολή και αξιοποίηση της Λουτρόπολης, την κατασκευή  των νέων οδικών αξόνων για την ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών, την ανάπλαση της πόλης της

Αριδαίας και της μετατροπής της σε μια ελκυστική πόλη για τους επισκέπτες.

 

Το νέο θεσμικό πλαίσιο, επιτάσσει συνεργασίας, που θα προκύψουν μέσα από έναν δημόσιο διάλογο και προγραμματικές συγκλίσεις. Σε αυτό το διάλογο, ο Συνδυασμός μας Ενωμένοι για την Αλμωπία, με τον επικεφαλής μας Σάκη Χατζηδημητρίου, από την αρχή δηλώσαμε παρόντες».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21